![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Chciałem wysyłać e-maile przy uzyciu SMTP zewnętrznego, najlepszym wyjściem (najprostrzym) wydawało mi się użycie PEAR, znalazłem skrypty przykładowe, ale przy próbach zdziwiłem się bo w moim katalogu Pear nie ma Mail.php (ani w podkatalogach), zdziwiłem się weszłem na stronę php i widzę coś takiego: Cytat Note: The php 5.0.4 source packages were re-released due to a missing file in the embedded PEAR distribution. There are no changes in this re-release other than the addition of the missing file. Sprawdziłem sumę kontrolną źródeł z których kompilowałem paczkę i widzę, że są poprawne. Dlatego mam pytanie do tych z was którzy używają ver 5.0.4, macie Mail.php w katalogu pear'a ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja mam.
Zainstaluj pakiet od nowa uzywajac instalatora pear alebo recznie skopiuj pliki i bedzie dzialalo, ja na seerwerach gdzie nie ma PEAR kopuje pliki wymaganego pakietu ustawiam inlude_path i jest ok. W ostatecznosci mzoesz tego sprobowac. -------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak dzięki za pomoc, pomogło sciągnąłem instalatora i mogę ręcznie dodawać potrzebne pliki,
co ciekawe pamięta o zależnościach. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 12:37 |