![]() ...gdy zdjęcia na innym serwerze...:( |
![]() ![]() |
![]() ...gdy zdjęcia na innym serwerze...:( |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mój problem wygląda tak: chce zainstalować skrypt na galerie, tylko że zdjęcia do nej bedą(muszą leżeć na innym serwerze, bo te darmowe są zbyt male zeby zmieścić i strone i zdjęcia ktorych mam naprawd dużo.....
do trzymania zdjęcia używam serwera lycosa... i oczywiście wszystkie foldery ze zdjęciami mają chmod 777... pomocy? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakoś nie widze pytania w Twoim poście
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry... dwa posty to przypadek...
jeśli chodzi o galerie... to wiesz mowie o rozbudowanym skrypcie na galerie... taką że można zarządzać nią a w takim wypadku nie wystarczy dać link do zdjecia na innym serwerze.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasnowidzów brak
![]() Napisz o co Ci chodzi. Piszesz o jakiejś galerii nie zadając żadnego pytania. Nie działa Ci? Błędy wyskakują? Szukasz skryptu? Kaca masz i nie wiesz co piszesz? ![]() Jeżeli nie będziesz potrafił się wysłowić nikt Ci nie udzieli rzeczwej odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
no wiec chlopaki....
jest skrypt na galerie np. Singapore ktory prubuje wlasnie zainstalowac... on ma panel admina i generuje miniaturki sa ketegorie i pogkategorie i chodzi oto że w pliku konfiguracyjnym ustawia sie adres do folderu ze zdjęciami.. no i chodzi mi oto że jest fajnie i wszystko dziala jesżeli adres jest na aktualnym serwerze jeżeli probuje dać adres do folderu z httl:// to nie czyta tego folderu i wyskakuje blad
i chodzi mi oto że nie mam takiego serwera żebym mogl zmieścić strone i zdjecia ktorych jest duzo na jednym serwerze.. WIEC PYTAM, czy robię coś nie tak czy co? nie mam pomyslu juz jak to obejść... moze ktos mial podobny problem.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tak:
Cytat(waser @ 2005-08-16 20:15:28) Warning: mkdir(http://www.members.lycos.co.uk/dziobaksy/galleries/b2f198ae1d9934cb61adcdd0950c5188): No such file or directory in /home/dziobaks/public_html/Singapore/includes/adminutils.php on line 121 ?>[/php] Tak:
Podawałeś ścieżkę w złej postaci. Nie można jaj podawać jako adres URL. Poczytaj o mk_dir()dokładnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ale jemu wlasnie chodzi o to zeby katalog ze zdjeciami byl na innym serwerze ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 19:11 |