![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc mam prosty skrypt który uploaduje plik do wskazanego folderu, i mam problem jest taka możliwość że będzie już taki plik w katalogu, czy jest metoda aby zmienić w ocie nazwę pliku na jakąś skomplikowaną np. ecr568in.zip lub coś w tym stylu proszę o pomoc... Z góry wielkie dzięki!!!!
Ten post edytował vieri_pl 16.08.2005, 18:18:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ojojjoj, ale jaki ten temat ma związek z zwartością. Zmień temat, proszę.
Jaka to cała prawda? Bądź poważny. W locie? Masz skrypt do uploadu. W skrypcie przed skopiowaniem pliku do katalogu sprawdzasz czy już taki plik istnieje. Jak istnieje to se zmien nazwę nowego na inny, sprawdz czy przypadkiem znowu nie istnieje i dopiero wtedy przenieś. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sory ale gdzie mogę poczytać o takich funkcjach jak sprawdzanie czy plik jest już na servie itp?? W manualu?? Chyba nie...
Albo inaczej jakim kodem mogę zmienić nazwę pliku... ereg_replace czy cóś takiego?? Ten post edytował vieri_pl 16.08.2005, 18:17:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie w manualu? Czlowieku, herezje opowiadasz
![]() file_exists() a zmieniasz nazwę przed wysalniem na server, więc se w zmiennej zmien na inną:
i zmien temat bo zamkne -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki a jak mam nazwać temat?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post edytował nospor 20.08.2005, 12:38:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2004 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ano mozesz zmienic losowo
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ![]() -------------------- Drukuj24.pl - Drukowanie to koszt
|
|
|
![]()
|
|
tu masz podobny problem. Czasami warto poszukac:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=34476&hl= -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, dziwne jest że tego nie znalazłem...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:06 |