Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [www] pms_v.1.0b
ali3n
post 16.08.2005, 10:22:29
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 28
Pomógł: 0
Dołączył: 30.06.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam daje oto do oceny ten cms powstal specjalnie dla pizzeri http://www.e444.info/pizza/pms_v.1.0b/pizza_install/
Admin:
http://www.e444.info/pizza/pms_v.1.0b/pizz...tall/_admin.php

Logi: demo
Hasło: demo

Prosze wystawiac oceny od 1/10 czekam Dziekuje i Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
 
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Vengeance
post 18.08.2005, 16:18:02
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 657
Pomógł: 2
Dołączył: 15.08.2003
Skąd: Łódź

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Biorąc pod uwagę iż dostęp do panelu admina ma tylko właściciel...
to na jaką cholere zabezpieczać przez XSS ?!

Może akurat szef będzie chciał dodać cos z HTMLa i BBCode mu nie wystarczy. Czy zawsze musicie psuć wszystko to co daje się na tym forum do oceny (mowa o tym kotku, o napisach "hacked", w moim skrypcie zmieniono hasło admina).

Proponuje sprawę przemyśleć :/


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner
post 19.08.2005, 07:55:31
Post #3





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




Co prawda nie mam na tyle czasu, aby przejrzeć wszystko co udostepniłes, ale już na pierwszy rzut oka widać pewien brak ergonomii panelu administracyjnego.

W czym rzecz.
Za dużo trzeba klikać. Zauważ, że menu (lvl1), czyli

Zarządzaj Menu :: Zarządzaj Promocjami :: Newsy :: Pozostałe :: Wyloguj [demo]

Można by umieścić z lewej strony, jako nagłowki sekcji. A to co znajduje się w sekcjach, dac jako normalne linki. Zobacz jak wygląda panel chociażby phpBB czy IPB.

Druga sprawa. Nie podoba mi się sposób "umieszczania" składników na cieście.
Osobiście wolałbym dodawać składniki do listy dostępnych a całość menu komponować przy użyciu tabeli z zestawem checkboxów:



Gdyby dodać do tego jeszcze (w menu składników) cenę składnika (np. niech porcja pieczarek kosztuje 1,5 zł) oraz ilośc porcji na jedna pizze (mała - 1p, średnia -1,5p, duża - 2 porcje) to system moze sam na bieżąco wyliczać ceny dowolnej zaprogramowanej pizzy.

Na razie tyle - jak znajdę więcej czasu po weekendzie, przyjrzę się jeszcze Twojemu systemowi.

Już nie wspominam o rejestracji sprzedanych porcji, zestawieniach kosztów, planowaniu zakupów składników itp zarządzaniu, bo się typ aplikacji z CMS na CRM zmieni.


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:27