![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
witam wszystkich ....
mam taka mala prosbe czy muglby mi ktos wytlumaczyc jak pisac klasy ? nie chodzi mi o budowe itp ... bo to znam chodzi tylko o to co w nich zawierac jak je pisac... bo nie bardzo to kumam PLZ HLP dzieki z gory ... wiem ze moze glupi topic ale moze mi ktos pomoze ;] -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi Ci o filozofie obiektówki to sciagnij sobie "Thinking in java" jest za darmo w necie po angielsku albo w ksiegarni po polsku jest tam obszerny dział o filozofii OOP.
Cytat wiem ze moze glupi topic Skoro wiesz to po co go piszesz?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
hm.. a nie znacie moze jakiegos polskiego darmowego arta albo cos ? bo z angielskim to tak nie do konca
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak jakis znajdziesz to pewnie bedzie denny do kwadratu
![]() I tak najważniejsza jest praktyka. A swoją drogą czy w Twoim miescie nie ma Epików? tam na pewno znajdziesz książki do OOP php i mozna je czytac w sklepie. Ja tak czasem robie ![]() |
|
|
![]()
|
|
moze i sa w koncu to poznan ;]
ale zazwyczaj sa zafoliowane .. ![]() hm.. a nie ma ktos moze jakiejs prostej klasy ktora by mugl sie podzielic ? tak dla przykladu .. np do newsow .. bylo by mi wtedy latwiej ... hm.. a co do praktyki to jeszcze trzeba wiedziec co zamiescic zeby praktykowac:P -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2004 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Drukuj24.pl - Drukowanie to koszt
|
|
|
![]()
|
|
widzialem to wczesniej ... tylko ze tam raczej nie ma prostych klas... a mi chodzi o cos prostego ....
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[color=red][mógl][font]
Po co Ci uzywac klas, kiedy nie wiesz jak je zastosowac... pisząc strukturalnie pojmiesz co jest jakby... 'obiektem' i moze warto by to zawrzeć w 'klasie', bo kilka elementów zawiera ten sam 'interfejs', słóży do podobnych zastosowan or cokolwiek jeszcze innego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:57 |