![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Portafie juz robic skrypty newsow, sond, katalogow www itp. Znam tez Smarty. Chcialbym teraz to wszystko polaczyc w jedna calosc. Chodzi mi o to zeby caly skrypt portalowy byl zlozony z modulow i jadra. Jak takie cos zaczac robic. Nie mam pojecia jak sie za to zabrac. Moze ktos ma jakies artykuly itp. Z gory thx za wszelkie info.
-- Znalazlem cos na webcity.pl ale tam pisza od poczatku system szablonow. Ja chce uzywac Smarty. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na http://webcity.pl widziałem fajne artykuły na temat pisania jąder. A tak wogóle to zrób klasy z predefiniowanymi nazwami dla modułów oraz bloków i potem jąderko, które po przerobieniu url'a ci wszystko łączy i będzie cacy. A tak jeszcze bardziej wogóle to open source ma taką zalete, że możesz uczyć się na doświadczeniach ynnych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2003 Skąd: Ostrowiec Św. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tez wlasnie zabieram sie do pisania takiego cms`a, chce polaczyc w funkcjonalna calosc forum, newsy, ksiege gosci, i kupe innych cudow, ktore juz pisalem, jednak nie mam zielonego pojecia od czego zaczac. ciezko jednak oszacowac jak bardzo dobrze znam php, prosze o rowniez w imieniu autora tego posta o pomoc. jak sie do tego zabrac?!
ps. co to sa smarty? :? -------------------- mike - backinblack@pf.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od czegozacząc...
NAjpierw trzeba obmyśles architekrurę systemu a potem to wszystko jakoś wprowadzac wżycie. Często mówi sie aby wwzytsko najpierw rozrysować i opisać na papierze itp. ale w moim przypadku tak się nie sprawdza. U mnie cały pomysł jest w głowie na jakiś papier lub coś podbnego nie przeleję bo nie wiem jak ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
to chyba też powinno być tu...
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ps. co to sa smarty? :?
Smarty to gotowy system szablonów, który ułatwie prace dla kilku osób przy projekcie, pozwala oddzielić kod źródłowy od tagów html... Tak mniej więcej... ![]() -------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
http://smarty.php.net
Tłumaczenie wkrótce. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat
Dostęp do tego działu forum mają tylko użytkownicy wchodzący w skład grupy developerów php.pl. Pozdrawiam. -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
ale czytać na nich mogą wszyscy
![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale czytać na nich mogą wszyscy
![]() Fakt. Jak byłem wylogowany nie mogłem czytać i wyciągnałem pochopne wnioski. Pozdrawiam. -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 23:10 |