![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc czy mozna polaczyc 2 kompy kablem usb tak zeby mozna bylo wymieniac w nich dane
![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co sie orientuje to nie. mozesz polaczyc przez lpt ewentualnie ale i tak najlepiej po lanie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale po lpt to kiepsku dzie
![]() moze jednak jest jakis sposob ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat czesc czy mozna polaczyc 2 kompy kablem usb tak zeby mozna bylo wymieniac w nich dane ![]() ![]() Można. Czytałem o tym, chociaż tego nie próbowałem. Tylko takie kable są bardzo krótkie , bo z założenia ma to służyć do podłączenia tymczasowego (np. przesłanie jakichś danych z laptopa na komputer stacjonarny). Ten post edytował Speedy 10.08.2005, 14:35:25 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
znalazlem juz taki kabelek
![]() ale luknijcieile sobie zlodzieje za niego zycza ![]() http://1klik.pl/sklep/Kable_i_przejsciowki...EE/c54/p154401/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz mieć specjalny kabel, najtaniej znajdziesz go na allegro. Nie wiem ile to może kosztować, ale całkiem realne jest, że taniej kupisz 2 sieciówki i skrosowany kabel
30 kilka złotych http://allegro.pl/show_item.php?item=59275961 Ten post edytował ebe 10.08.2005, 14:41:53 -------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]()
|
|
dzieki za link
faktycznie na allegro 32 zl a tamci zlodzieje na tej stronie chca prawie 10 * tyle. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stary !
Ja w pewnym artykule przeczytałem, że kosztuje to w granicach 170 zł , a ostatnio spaceruję sobie po TESCO w dziale komputerowym , a tam widzę taki kabelek za jakieś 8 zł ! Zdziwiłem się, że takie tanie, ale postanowiłem sobie to kupić ![]() Pozdrawiam. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@speedy ale czy kupiłeś kabelek SPECJALNY DO ŁĄCZENIA kompów? Bo jak to jest kabelek który ma jedynie pasujące wtyczki do 2 kompów to nie radziłbym próbować, w najlepszym przypadku dostaniesz restart kompa, w najgorszym spalisz kontroler usb.
-------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(ebe @ 2005-08-10 17:15:25) @speedy ale czy kupiłeś kabelek SPECJALNY DO ŁĄCZENIA kompów? Bo jak to jest kabelek który ma jedynie pasujące wtyczki do 2 kompów to nie radziłbym próbować, w najlepszym przypadku dostaniesz restart kompa, w najgorszym spalisz kontroler usb. Szczerze mówiąc nie wiem, czy jest to specjalny kabelek, ale jeśli wziąść pod uwagę cenę, to dedukuję , że raczej nie ![]() ![]() Mimo to, Twoja wypowiedź przeraziła mnie do tego stopnia , że raczej nie dowiem się , czy mój kabelek jest właściwy ![]() Pozdrawiam. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Speedy) Mimo to, Twoja wypowiedź przeraziła mnie do tego stopnia , że raczej nie dowiem się , czy mój kabelek jest właściwy @Speedy - to poproś kolegę aby Ci sprawdził ten kabelek ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Cytat(scarface @ 2005-08-10 23:29:42) Cytat(Speedy) Mimo to, Twoja wypowiedź przeraziła mnie do tego stopnia , że raczej nie dowiem się , czy mój kabelek jest właściwy @Speedy - to poproś kolegę aby Ci sprawdził ten kabelek ![]() Cwaniak ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może jednak kupić taniej nowy ?
http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=4410&sid=1 - 1.1 http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=11087&sid=1 - 2.0 Qrcze - trza iść spać ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dwie sieciówki - około 30zł
Kabel sieciowy - 0,5 - 1zł za metr dwie wtyczki RJ - 1zł Czyż nie będzie taniej i szybciej? -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może i tak ale nasuwa się pytanie do czego ma to służyć. Bo jeśli ja mam wpychać 3 sieciówkę to kompa aby podpiąc laptopa na 10 minut aby przrzucić pliki to ja dziękuję.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(NuLL @ 2005-08-11 11:28:50) Bo jeśli ja mam wpychać 3 sieciówkę to kompa aby podpiąc laptopa na 10 minut aby przrzucić pliki to ja dziękuję. ![]() Chciałem tyl;ko pokazać, że do połączeń między dwoma komputerami są lepsze interfejsy niż USB, który nie do tego celu został stworzony. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:31 |