![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otóż mam stronke wykonana jako szablon php...jej centralna cześć sluzy jako miejsce includowania podstron, tzn.:
czyli wszystko z menu otwiera mi sie w środkowej tabelce gdzie ejst ten kod, z katalogu "page". ale teraz jest problem, bo: zainstalowalem ksiege gosci ktora nie bylas przystosowana do includowania i wszystkie linki trzeba bylo zmienia w ten sposob:
gdzie guestbook.php to strona go ksiegi gosci, i teraz mam podstrone list.php ktora wywoluje kolejne strony ze wpisami czyli:
no ale powyzsza strona sie otwiera w innym oknie, nie wiem jak to polaczyc :
jest nielogiczne ![]() ![]() POMOCY |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Daj w głownym pliku gdzie są wszystkie includowane pliki pokazywane warunek, jeżeli zmienna page będzie równa questbook to includuj z innego katalogu..
Pozdrawiam! BTW. 666 postów ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh no dzieki ale to wogole nie rozwiazalo problemu... tak mozna wczytac poptostu plik z innego katalogu.. ale jak wczytac plik w ktorym ma byc od razu include?
taki zapis jest nie prawidlowy wiec jak to pominac? blagam niehc ktos mi pomoze ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe
![]() ![]() file1.php:
file2.php:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
crash, przeczytaj post od poczatku tam wg mnie w miare moich mozliwosci wytlumaczylem o co mi chodzi... no to moze to nie jest problem z includowaniem... nie wiem z z czym....
chodzi o to ze jak robisz szablon stron w php to w jednym miejscu zwykle w centralnej czesci wyswiatlaja sie podstrony... i do tego sluzy include.. te podstrony includuja sie w moim przypadku z katalogu page.. dlatego pisze:
i teraz plik ksiega gosci.php wyswietli mi sie jako inludowana strona problem polga na tym plik ksiega_gosci.php zawiera tez taka wstawke ja w stronie glownej: ja daje tak:
ale to sie wyświetli w nowym oknie a nie umiem polaczyc zeby otwieralo sie dalej w centrum strony głównej..
to jest nielogiczne i nie dziala ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a href jeżeli nie podasz target="_blank" to zaladuje ci strone z linkiem na aktualnej stronie. To co piszesz nie trzyma się kupy.
pozatym nie musisz includować strony z parametrami ?blalal=blelel. Includujesz strone, a ona ma dostęp do $_GET i może se pobrać główne parametry. Może to coś ci pomoże, bo jakoś ciężko z rana (i nie tylko) zakumać w czym problem. Zwykly include nie otwiera nowej strony w przeglądarce. Wykonuje php tam gdzie include robisz. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:24 |