![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
szukałem i nie znalazłem ![]() Macie pomysł jak najprościej zrobić formularz przelewu? Można wygenerować pdf i wstawić do niego dane. OK, ale trzeba najpierw narysować kratki, linie itd. - dużo roboty i nie wiem jaki ma być np wymiar strony i jakie odległości od krawędzi tekstów które mają być w formularzu. Możne otworzyć nową stronę z tabelą która w tle ma czysty obrazek przelewu i wstawić dane. OK. jaki zrobić obrazek przelewu żeby na wydruku wyszło to normalnie. Robił ktoś coś takiego jakimiś innymi sposobami? pzdr M |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecałbym jednak pdf'a. Kratek nie musisz generować. Zeskanuj je i wstaw obrazek jako tło. Musisz niestety pokombinować z pozycjonowaniem wstawianych napisów, jak też z samą wielkością formularza.
Jak nie chcesz się tym bawić to poszukaj gotowych skryptów. Jest ich trochę. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tutaj byl podobny problem. Może to ci pomoże:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=33109&hl=wydruk -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 23:21 |