![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym przy pomocy skryptu php odbierać wiadomości e-mail, trafiające na jedną z moich skrzynek. Skrypt miałby analizować treść wiadomości pod kątem występowania w niej określonego stringu, a następnie dokonywać aktualizacji bazy danych. To ostatnie jest dość proste, ale jak zabrać się za pierwszą część - automatyczny (nie manualny!) odbiór e-maili?
Działam na serwerze wirtualnym, więc instalacja czegokolwiek dodatkowego nie jest możliwa. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam, K |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ktuvok @ 2005-08-09 17:40:06) Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Wszelkie wskazówki znajdziesz tutaj: manual/pl/ref.imap.php" target="_blank. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh, IMAP... Nie chcę wybrzydzać, ale może jest już jakaś klasa która w miarę zgrabnie to realizuje? Głupio by było wyważać otwarte drzwi...
Pozdrawiam, K |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc poszukaj narzędzi typu: squirrelmail albo WebMail.
Wszystko to jest napisane na imap'ie. Też myślałem jak ty, dopóki czegoś sam nie napisałem. Obsługa tego spod php jest naprawde łatwa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukaj na hotscripts(pl|com) i phpclasses
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 12:07 |