![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam co zrobic aby przegladarka nie pamietala danych z forumlarza idzie to ograniczyc ? Oczywiscie po stronie serwera nie po stronie uzytkownika!
Ten post edytował RenePL 9.08.2005, 16:48:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyjaśnij dokłądnie o co Ci chodzi... Jakiś przykład...
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o caching danych ?
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi to ze po wipisaniu do formularza np $login zawsze po wejsciu na strone po wpisaniu przerwszej literki nastepuje autouzupelnianie wiem ze idzie to wylaczyc w przegladarce ale czy da sie to wylaczyc z strony serwera ze po wejsciu na strone dane php nie bedzie dzialac te autouzupelnianie w formularzu!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak użyjesz pola password wtedy nie będzie autouzupełniania
![]() -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Autouzupełnianie jest zależne od browsera tylko i wyłącznie. => bzdura
EDIT. Thx FiDO - nie miałem pojęcia zielonego, że takie coś istenieje. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niekoniecznie.. mozna dac w polu input atrybut autocomplete="off" i zarowno FF jak i IE (innych nie sprawdzalem) łapią to i nie wyswietlaja podpowiedzi. Z tego co widzialem mozna tez dac ten atrybut na caly formularz...
Nie jest to zgodne z XHTML'em... ale dziala. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:25 |