![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
potrzebuje jakiegos bardzo łopatologicznego kursu abym zrozumial i poznał klasy w php 5.x zeby bylo wszystko jasno i zrozumiale napisane z przykladami by bylo dobrze
![]() nie dawajcie linka do manuala bo czytalem ale nic nie rozumiem z tego :/ -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takiego kursu obiecnie nie ma - napewno w j.polskim.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
a moglibyscie mi to jakos po krotce wztumaczyc prosze was bardzo..
chce napisac skrypt a nie chce ciagle powtarzac kodu.. prosze ![]()
jak y powzysyego kodu na php 5.x przerobic i prosze o jakies wytumaczenie tego kodu co przerobicie... bardzo was prosze Ten post edytował Legro 9.08.2005, 11:11:14 -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba jest dobrze ![]() Więc tak: w PHP5 trzeba określić prawa dostępu przed nazwą zmiennej zamiast słowa kluczowego var, którym określaliśmy zmienną wewnątrz klasy. Istnieją nast. prawa dostępu: public (czyli dostępna z każdego miejsca kodu), private (dostępna tylko w obrebie klasy bez klas pochodnych) oraz protected (dostęp z klasy matki i klas pochodnych). tak samo rzecz ma się z funkcjami - należy okreslic ich prawa przed słowem function, które są takie same jak w przypadku zmiennej i działają w ten sam sposób. To tyle... chyba ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
copyright by hwao (wszytkkie prawa zastrzezone...)
http://windforce.strefaphp.net/poligon/kurs/klasy.htm Co do tekstu to nie mialem go czasu jakos konczyc, ale troche tam jest |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Takiego kursu obiecnie nie ma - napewno w j.polskim. Może i typowego kursu nie ma , ale jest trochę innych interesujących rzeczy - właśnie w PL ![]() http://www.maciaszek.pl/phpcon/download/oop.pdf -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Taak chłopaki
![]() ![]() -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ociu: nie mozesz dac przy inicjacji zmienej array(); bo tam mozesz tylko przypisac prostą wartość (tzn. liczbe, stałą albo ciąg znaków)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg. mnie tablica z koszykiemn ie powinna być publiczna
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(NuLL @ 2005-08-09 19:47:41) Wg. mnie tablica z koszykiemn ie powinna być publiczna ![]() a jak ktoś będzie sobie chciał zlookać koszyk nie używając żadnej metody to co zrobi ? ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Cytat(_Mateo @ 2005-08-09 19:15:03) @ociu: nie mozesz dac przy inicjacji zmienej array(); bo tam mozesz tylko przypisac prostą wartość (tzn. liczbe, stałą albo ciąg znaków) Dziwne, ja zawsze tak robie i mi jakoś działa. |
|
|
![]()
|
|
@ociu: tak pisze w pewnej książce:
Cytat "Podczas definiowania zmiennej klasy możemy przypisać jej tylko prostą wartość."
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 07:07 |