![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2004 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
![]() ![]() nizej caly skrypt co i jak ![]() prosze o pomoc
dzieki za pomoc ![]() pozdrawiam ![]() ![]() Ten post edytował bumfank 8.08.2005, 23:17:17 -------------------- Drukuj24.pl - Drukowanie to koszt
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj na forum. Sam podrzuciłem dwie funkcje - jedna skaluje propocjonalnie via szerokość, druga wysokość.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2004 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak ladnie dziala
![]() dzieki Null ![]() ![]()
skrypt ma buga jakiegos nei wiem czy to specjalnie czy nie ale gify zmienia na jpgki, dokladniej u mnie to jest tak ze uploaduje gifa na serwer najpierw pozniej tworzy duza miniaturke 500 z gifa, dalej z gifa tworzy 250 i 80, czyli na serwerze sa 4 pliki: gif, 3xjpg, jpgki tworzy normalnie ![]() -------------------- Drukuj24.pl - Drukowanie to koszt
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do sprawdzenia typu pliku lepiej jest użyć $_FILES['src']['type'] zamiast opierać się na sprawdzaniu rozszerzenia w nazwie pliku - może być niezgodne z faktycznym typem pliku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Skąd: Opolskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ja to mam tak rozwiazane:
max_x i max_y podajemy podczas wywolania, jakie rozmiary nas interesuja. Skrypt skaluje tak, by dluzszy bo miescil sie w okreslonym rozmiarze, a mniejszy odpowiednio proporcjonalnie. Pozdrawiam ![]() -------------------- Workstation: Hardware: Toshiba Satellite L40-14B Software: Linux 2.6.30.3 - Slackware 12.2 - KDE3.5.10
Server: Hardware: Celeron 850MHz/ 256MiB Software: Linux 2.4.31 - Slackware 10.2 - Apache 2.2.0.59 + PHP 5.1.6 + MySQL 5.0.24a |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odświeżę nieco temat...
Chciałbym wygenerować wszystkie miniatury o jednakowych wymiarach. Zdjęcia pionowe niestety są wtedy nieproporcjonalne. Interesuje mnie wycięcie części zdjęcia o określonych wymiarach. Jest na to sposób? Moja funkcja:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
hehe, doslownie wczoraj robilem to bo mi tez bylo potrzebne
![]()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pozwolę sobie wkleić kod który dziś znalazłem bo jest dość fajny. Generuje obciętą miniaturkę.
-------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Panowie, o to mi chodziło
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troche odświerze
![]() Odnośnie skryptu SaraniS-a ...dlaczego wyskakuje mi błąd, że funkcja exif_imagetype jest nieznana ? wg. dokumentacji nie potrzeba php5 a innych przyczyn nie widze... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z kodem od Black-Berry. Jest świetny, na sucho działa idealnie, ale chciałbym go lekko zautomatyzować, aby miniaturka robiła się automatycznie przy dodawaniu pliku, jednak - kicha. Dodałem upload, próbuje dodać zmienne do funkcji cropowania i wywala błąd "Fatal error: Call to undefined function: cropimage()" Próbowałem już chyba na wszystkie sposoby. Czy tak się w ogolę da? - help! ![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:51 |