![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
poszukuję prostej, aczkolwiek efektownej klasy obsugujacej logowanie i sesje. jesli chodzi o programowanie obiektowe to za bardzo jeszcze nie jestem wtajemniczony dlatego prosze o pomoc. Znalazlem spore archiwum klas o tej tematyce ale nie wiem ktora klase z tamtad wybrac ![]()
i tereaz pytania: czy $sid to id sesji? po co zapisywac to w bazie danych? do czego sluzy funkcja destroy()? jesli znacie lepsza klase to poprosze o przeslanie jej? dzieki, JIM ![]() ps. moze gdyby podczepic temat z klasa logowania i opisem jak ja uruchomic, skonczylyby sie tematy typu 'jak zrobic logowanie' Ten post edytował Jim 8.08.2005, 21:44:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
sid do session id
destroy niszczy sesje na rządzanie. Coś jak session_destroy" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Jest artykuł na php.pl, o własnym mechaniźmie sesji, jest ładnie napisan. Przeczytaj a wsio zrozumiesz. Ten post edytował Ociu 9.08.2005, 08:26:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co w global tablica COOKIE, przeciez, to jest superglobalna? ej on szukał samego Cytat poszukuję prostej, aczkolwiek efektownej klasy obsugujacej logowanie i sesje. jesli chodzi o programowanie obiektowe to za bardzo jeszcze nie jestem wtajemniczony dlatego prosze o pomoc. jak się nie znasz na obiektowym, to po co Ci klasy? Możesz to osiągnąć w sposób nieobiektowy, zrozumiały dla siebie... ?
klasa dobra, bo można ją z łatwością rozbudować i używać w innych CMS, niż ten do którego została napisana. -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Cytat(Jim @ 2005-08-08 22:42:05) Znalazlem spore archiwum klas o tej tematyce ale nie wiem ktora klase z tamtad wybrac ![]() To nie jego skrypt, więc się go o takie rzeczy nie pytaj. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jest artykuł na php.pl, o własnym mechaniźmie sesji, jest ładnie napisan. Przeczytaj a wsio zrozumiesz. dzięki, @Ociu ten artykuł mi pomógł. ps.: Cytat jak się nie znasz na obiektowym, to po co Ci klasy? żeby się nauczyć... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na artykułach leży art o OOP, aczkolwiek troche juz przestarzały
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:38 |