![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otóż chce mieć ilość flików w danym katalogu, oczywiście także w podkatalogach tego katalogu, ma ktos jakis pomysl?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(waser @ 2005-08-08 14:55:00) otóż chce mieć ilość flików w danym katalogu, oczywiście także w podkatalogach tego katalogu, ma ktos jakis pomysl? Było ostatnio nawet parę razy:
Ten post edytował bendi 8.08.2005, 14:29:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo:
powyższy przykład podał __Mateo w tym poście ![]() hmm jedyny problem to to, że nie liczy plików w podkatalogach, ale można go przerobić Ten post edytował Bociek 8.08.2005, 16:18:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
scan dir nie jest dostepny w php4
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ech, masz:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja toz zrobiłem tak
-------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@kas ale Twój sposób zliczy tylko w katalogu i na dodatek zliczy tez katalogi. nie zliczy w podkatalogach.Chodzilo o pliki w katalogu i jego podkatalogach. pozatym jak już robisz opendir to daj też closedir.
Tu trzeba rekurencję machnąć jak ja w poprzednim poście -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzięki nospor, skrypcik śmiga bardzo sprawnie
![]() ale dzieki etż wsyzstkim za fatyge, jestście najlepsi! ![]() dobra czyli kolejny problem rowiazany.. hehh no to pora rozwiazac kolejne... zara zaloze nowy post tym razem z includowaniem - kurde trzeba sie nameczyc jak sie stronke robi ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor
Zliczy wszystko - 2. Zakładałem, że nie ma podkatalogów. ja wiem co robi Twój skrypt. Ty mi tego nie musisz mówić. Ja ci tylko napisałem, że jest nie zgodny z tematem. ---- nospor Edytowanie moich postów zabronione! ![]() A to dobrze, że wiesz. Jednak powiedzieć mogę. Ten post edytował Kas 10.08.2005, 12:28:39 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<span style="font-weight: bold;">@nospor:</span> Pozwoliłem sobie aby Ci pokazać jak można zliczyć ilość plików bez rekurencji. Jak mi sie wydaje rekurencja nie jest zbyt wydajna.
o, ciekawe rozwiązanie. Przyda się pewnie kiedyś. dziękować, dziękować ![]() ----- nospor |
|
|
![]()
|
|
nospor, jest problem maly z tym skryptem co mi napisales, mianowicie gdy pisze adres c:/cos_tam, to nie ma problemu ale gdy pisze adres do katalogu www to wyskakuja bledy...
failed to open dir: not readdir(): supplied argument is not a valid Directory closedir(): supplied argument is not a valid Directory |
|
|
![]()
|
|
To nie jest problem ze skryptem jako takim. To jest problem z funkcją opendir, która otwiera katalog. no może jest problem, że nie ma kontroli błędów
![]() próbujesz otworzyć katalog, który jest na www. I albo nie masz do niego praw albo opendir nie pozwala na otweiranie takich katalogów. Aż takich cudów co ty próbujesz to ja nie robilem ![]() edit: a czemu do www się odwolujesz? nie możesz katalogów z wlasnego serwera? Może ty złą ściezkę podajesz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
chodiz oto ze to katalog ze zdjeciami, jest zaduzy zeby trzyamc go razem ze strona na serwerze (realia darmowych serwerow).. a moglbys dorogic tak zeby wynik wrzucal do pliku testowego? wtedy po psrostu includowalbym plik textowy z tamtego serwere a plik oliczajacy bylby na nim
![]() |
|
|
![]()
|
|
oj już nie przesadzaj. sam zrób
funckje fopen, fwrite, fclose. W manualu jest piękny przykład: http://pl.php.net/manual/pl/function.fwrite.php a najszybciej: http://pl.php.net/manual/pl/function.file-put-contents.php zamiast echo $count; //masz ilosc plikow masz dać zapisanei do pliku. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja dodam, że gdybyście korzystali z php5 anie PHP4 to ....
I w ten sposób wyświetliliśmy wszystkie pliki w folderach, nawet w podfolderach ![]() Ten post edytował mike_mech 10.08.2005, 17:10:37 |
|
|
![]()
|
|
@mike_mech czytaj wszystkie posty a byś siędowiedzial ze chodzi o php4
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem @nospor, po prostu chciałem zwrócić uwagę na dobrodziejstwa PHP5, o których często się nie pamięta.
Można to potraktować jak swego rodzaju Off-Topic. ![]() oki, tylko że tekst "A panowie zapomnieli o dobroci PHP5" gdy potrzeba nam do php4, jest trochę nie na miejscu. Gdyby było np. "ja dodam, że gdybyście korzystali z php5 anie php4 to ...." wtedy by wynikalo ze posty czytales i że to taka przyjazna wzmianka. ![]() ---- nospor ![]() Ten post edytował mike_mech 10.08.2005, 17:11:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki mike_mech, wlasnie bardzo mi pomogles z tym skryptem
![]() szukalem juz dlugo. jedno tylko pytanie - czy jest gdzies dostepny kod zrodlowy tej klasy ? -------------------- Widmo
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(Widmo @ 2006-04-12 00:36:27) jedno tylko pytanie - czy jest gdzies dostepny kod zrodlowy tej klasy ? Wszystkie te klasy należą do biblioteki SPL, która jest standardowo dołączona do php5. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:50 |