![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2002 Skąd: Lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie, w jaki sposob pobrac nazwe wszystkich plikow znajdujacych sie w danym katalogu i wyswietlic nazwy tych plikow w przegladarce
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat
tamten skrypt jest taki sobie. wsadz plik o nazwie '0' (zero) i wylistuj nim katalog :!: 8) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tamten skrypt jest taki sobie. wsadz plik o nazwie '0' (zero) i wylistuj nim katalog :!: 8)
1. nie zabardzo rozumiem o co ci chodzi?? czy w katalogu ktory listuje ma bys pilk o nazwie '0' czy mam miec katalog ktory sie tak nazywa i sprobowac go wylistowac? ![]() bo jesli chodzi ci o plik bez kropki :wink: to zadko sie zdaza a jesli ktos se chce to ulepszac to niech sam se robi przeciez sa takie funkcje jak Kod is_dir () i
Kod is_file()
ale nie wiem czy o to ci chodzi :? :?: :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie o to
![]() do dowolnego katalogu wsadz plik o nazwie 0 bez rozszerzenia i wylistuj ten katalog tym skryptem |
|
|
![]()
|
|
Kod <?php
$kartoteka=opendir("DANE"); while(($plik=readdir($kartoteka))!=null){ echo $plik."<br>"; } ?> ktorym ![]() tym? :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Cytat Kod <?php
$kartoteka=opendir("DANE"); while(($plik=readdir($kartoteka))!=null){ echo $plik."<br>"; } ?> ktorym ![]() tym? :wink: nie tym - orginalem bez !=nula ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
nie mozna o wszystkim myslec trzeba dac tez troche pola do popisu pytajacym :wink:
a serio nawet nie pomyslalem ze ktos moze miec plik lub katalog o nazwie '0' ![]() ![]() -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Cytat nie mozna o wszystkim myslec trzeba dac tez troche pola do popisu pytajacym :wink:
a serio nawet nie pomyslalem ze ktos moze miec plik lub katalog o nazwie '0' ![]() no wiesz ..... jest to nazwa jak najbardziej poprawna i trzeba ja wziac pod rozwage |
|
|
![]()
|
|
Dlaczego cytujesz wiadomosc ktora jest post wyzej?
moze i poprawna lecz jak dla mnie nie logiczna ![]() ale masz racje ze trzeba brac wszytsko pod uwage :!: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Cytat Dlaczego cytujesz wiadomosc ktora jest post wyzej?
nie wiem ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2002 Skąd: Lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wszystkim za pomoc, szczerze mowiac nie myslalem ze to takie proste i nie chcialo mi sie szukac.Jeszcze raz wielkie dzieki.Pzdr.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 06:17 |