![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem troszkę poczytałem pomodziłem i mi nie działa za cholerkę pomóżcie jak możecie coś zepsułem już sam nie daję rady. Mam tabelę i robiłem formularz co dodaje dane edytuje kasuje i wyświetla. Wiem ze było wiele razy ale mi nie działa.
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale co konkretnie nie dziala?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początek zmień linie:
110 na
i 163 na ... forumlarz się wyświetla, ale czy działa, to nie wiem, bo mam pustą bazę -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie formularz się wyświetla ok ale nie dodaje rekordów do tabeli, i nie poprawia.
a i jeszcze to dotyczy wyświetlania tabeli wywala mi taki błąd: Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\test\formularze.php on line 170 Warning: mysql_num_fields(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\test\formularze.php on line 171 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a masz do tego utworzoną bazę 'asas' w MySQL? ... pewnie nie i dlatego wynik zapytania nie jest poprawny.
-------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
tak baza jest w mysql. Jakieś sugestie co poprawić? Cholera dopiero z tym zaczynam a tu taki problem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie jestem pewien tego co teraz napisze ale nie bardzo mi pasuje mysql_close() w srodku kodu.. moze to jest problem?
|
|
|
![]()
|
|
zamień linię
na i sprawdź kominikat -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Błąd jest taki sam jak opisywałem.
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\test\formularze.php on line 176 Warning: mysql_num_fields(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\test\formularze.php on line 177 Ciekawe jest to że po wpisaniu danych do formularza i wciśnięciu dodaj nie wyskakuje błąd ale i nie dodaje rekordu do tabeli. |
|
|
![]()
|
|
jeszcze jdną sqche znalazłem... FORM w linii 112 i 147 powinno być, a nie FORM
-------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Pultusk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest tutaj
Cytat $wynik = mysql_query("SETECT * FROM ciagniki"); Powinno byc SELECT ;]
Sprawdz dzaialnei skryptu teraz ;] |
|
|
![]()
|
|
ok super literówka była.Oj ja ślepiec.
Ale dalej po wpisaniu danych do formularza nie dodaje ich do tabeli. Ani nie mogę poprawiać. Co tu namieszałem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Pultusk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolejna literowka :]
w formularzu masz <from> powinno byc <form> Nastepnym razem zanim napiszesz posta sprawdz kod czy nie masz literowek ;] |
|
|
![]()
|
|
Jesteście WIELCY dzięki!!! Mam coś z oczami
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:15 |