![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Ponieważ moja zabawa z php odbywa się na zasadzie prób i błędów, mam problem z jedym zapytaniem. (Wogóle nie znam pojęć php) Sprawa wygląda nastpująco: Tabela 1
pole podkategoria zawiera tylko ID (bez nazwy) z pola nazwa z tabeli:
Problem w tym że chce wyciągnąć dane z obu tabel za jednym razem, aby wyświatlało: podkategoria - model Jak powinno wyglądać zapytanie, aby wyciągnąć dane z tych 2 tabel za jednym razem ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie o to mi chodzi.
Jest to skrypt ogloszeń. Ogłoszenie ma swoje ID. Dla ID ogłoszenia wyświetlany jest "model" oprócz tego chce aby dla tego ID wyświetlało "nazwę" dla ID podkategorii podanej w tabeli "n_anonse" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... jakos tak chyba. sprawdz, czy dziala -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Możesz napisać całe zapytania razem z odpowiedzią - wynikiem ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież dostałeś całe zepytanie, o co Ci jeszcze chodzi?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wynik to już chyba z zawartości tabeli wynika... ja go nie znam przeciez. Swoja droga po co oba id masz auto_increment?
![]() -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Nie odpowiem Ci, bo nie wiem o czym piszesz.
Chodzi mi zebys napisał zapytanie, do tego to co wyświetli wynik |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat wyczyszczony z głupich postów
Hmm nie wiem co napisać. Dostałem raport dla moderatora takiej treści od @drummer-a Cytat co za błysk inteligencji.(treść z innego posta) skoro to takie proste, to odpowiedź powinna poajwić sie 4 posty wcześniej. Nierozumiem polskiej mentalności. Zanim uzyskasz odpowiedź musisz wysłuchać krytyki, jaki to z ciebie debil itd. i druga część Cytat Nie będę się uczył php, bo mnie to nie interesuje, akurat potrzebuje wprowadzić jednorazowo małą poprawkę w skrypcie i pytam... od czego są takie fora ? Pisząc takie rzeczy możesz zwijać manatki z forum bo takich ludzi tu nie chcemy. Chcesz czegoś konkretnego - konkretnej czejś pracy zapraszamy na Job Offers. Jednorazowych poprawek w skryptach nie wykonujemy. Forum php.pl nie służy do takich rzeczy. @drummer otrzymuje ostrzeżenie za lenistwo. Następne takie historyjki bądź tematy o podobnym wydżwięku są rownoważne z banem. Ma nadzieję że się wyrazilem jasno. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:24 |