![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc chiałbym stworzyć skrypt do prowadzenia statystyk kliknięć na poszczególne bannery i mam kilka problemów:
1. Jak dodac infomację o kliknięciu np. na baner gry-online do bazy danych? 2. Jak ograniczyć liczbę wyświetleń banera Z góry dzięki za pomoc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1. Jak dodac infomację o kliknięciu np. na baner gry-online do bazy danych? kazdy baner niech ma unikalny kod, id czy cos podobnego Przy pomocy UPDATE zwiekszasz licznik klikniec o jeden w rekordzie ktory ma ten id Cytat 2. Jak ograniczyć liczbę wyświetleń banera Pobierasz z bazy tylko ten baner ktory ma licznik klikniec mniejszy od limitu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak się zlicz ilośc kliknięc na banera :
tak: onclick tuzapytanie do bazy ipt czy inczej prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tworzysz plik dajmy na to zlicz.php - każda reklama w serwisie będzie miała adres zlicz.php?id=jakies_id , plik zlicz.php updatuje SQL i przekierowywuje pod dany adres.
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
dobra ale takie przekierowanie zdziała
Location: costamcosta Możesz mi ropisać cogdzie mam ustawić kod napisze chodzi mi o takie cos: //tulaczysz się z bazą //tu updatujesz PLEASE! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pseudo listing pliku zlicz.php :
Ten post edytował Jim 7.08.2005, 10:53:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:41 |