![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten kody wczytuje pliki z katalogu jak zrobić aby zczytywało mi tylko pliki zaczynające się na TN_ -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyta teraz same miniatury tak jak chciałem ale jest jeden problem przedetem każda miniatura miała podpiętego linka na zasadzie
teraz jednak zmienna $file przenosi tylko i wyłącznie pliki które zaczynają się na TN_ jak zrobić teraz aby w tej pętli pobierało pliki bez TN_ i przypisało je jakiejś zmiennej którą dam w link foto.php?id=$co&show=".$zmienna." i ona będzie transportować nazwę duzego obrazka do kazdej miniatury. cały kod wygląda tak:
Ten post edytował stefan_precz 5.08.2005, 13:25:01 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie jestem pewien czy dobrze zrozumialem. Chcesz z plików które wybierasz usunąć początek TN_?Dorabiam więc substr($file,3)
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
super to rozwiązanie działa ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam podobne pytanie wiec sie dokleje do tego watka
![]() Czy da sie za pomoca takiego skryptu odczytywac pliki z katalogu, ale tak aby petla while czytala posortowane pliki w okreslonej kolejnosci? np wedlug daty pliku, nazwy pliku itd. ? Bo to co zauwazylem to odczytane pliki nie sa posortowane - maja taka kolejnosc jaka fizycznie istnieje w tablicy alokacji plików na twardym dysku na serwerze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
myśle ze na pewno da się posortować po ich wadze tylko najpierw trzeba by ją pobrać domyślnie sortują się po nazwie czyli chyba tak jak na serwerze. Pewnie da się też jakoś po dacie to zrobić.
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:28 |