![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
POtrzebuje napisać skrypt, który tworzyłby trzy zależne pola <SELECT> od siebie. Chodzi mi o to, że jak wybiore w pierwszym polu jakąś informacje, to żeby w liscie2 i liscie3 wyswietlily się dynamicznie rekordy dotyczące właśnie tej opcji itd... Wiem jak zrobić taki skrypt jeżeli chodzi o dwa pola wyboru <SELECT> łacząc JS z php i MySQLem. Problem pojawia się gdy chce stworzyć jeszcze jedno trzecie pole, które ma wyświetlać zależne informacje od pola 2.
Podobny skrypt jest zamiesczony na Allegro w dodawaniu nowych akucji. Podpowiedzcie cos. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Podpowiedzcie cos. No to ja powiem tyleNie to forum. PRzenoszę. A żeby nie byŁo za pusto to jeszcze dodam: skoro wiesz jak obsluzyc dwa selecty, to nie rozumiem problemu w trzech. Gdy zmienia się pierwszy wypelniasz drugiego. Gdy zmienia się opcja w drugim wypelniasz trzeciego na podobnej zasadzie co pierwszy z drugim. Nie kumam. Jesli nadal masz problem to może pokaż jak ty to robisz i pomozemy ci to rozbudować. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.javascriptkit.com/script/script...iplecombo.shtml
Dodasz do tego co tam cchesz z php i bedzie oka |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- -=[ misiek ]=-
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 364 Pomógł: 3 Dołączył: 29.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ma wygladac przerobiony kod tak zeby w pierwszym polu wyniki były pobrane z bazy i w drugim polu tlyko w drugim warunek przy zapytanie WHERE kl=$id to $id wybranej opcji nr 1 ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:26 |