![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2005 Skąd: pomorskie Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Mam mały problem. Otóż chciałbym zrobićwyszukiwarkę, która po wpisaniu słowa wyświetli wyniki w kolejności pod względem trafień w danej kolumnie tabeli, tzn np. najpierw wyświetli trafienia w tytułach, potem w autorach, a na końcu w opisach. Ciekawi mnie też jak sformułować zapytanie tak, by przeszukiwało pole tabeli zawierające dłuższy tekst. Ratujcie!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Byl temat o ocenianiu trafnosci szukania
![]() Proponuje poszukac na forum. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście to nie jest taka prosta sprawa...
Może najpierw zrób zapytanie do tabeli do pierwszej kolumny, a później do drugiej i do trzeciej...
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:39 |