![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 30.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam :-) właśnie robie sobie modół do panelu admina, który odpowiadałby za galerię..
Chcę wykombinować takie coś, że sprawdzałby po kolei każdy plik w danym katalogu.. i przy każdym pliku skanował plik tekstowy.. jezeli przez caly plik w $gallery[0] ( :-) ) nie zostanie odnaleziona nazwa pliku .. to powinien wyświetlić mi formularz w którym mógłbym opisać zdjęcie... i taki input zawsze, jeżeli nowy plik nie zostanie odnaleziony w bazie ;-) mam nadzieję że rozumiecie.. siedziałem nad tym godzine i nie wykombinowałęm jak.. zrobiłem to:
i tak jak mowia komentarze ( denerwowalem sie przy tym ![]() chodzi o to, żebym ja mógl uploadować sobie pliki na serwer za pomoca ftp, a potem juz na stronie je opisywać.. do wyswietlania zdjec z opisami mam bazę.. w której definiuję kolejne zdjęcia. i właśnie jeżeli w bazie nie zostanie odnalezione zdjęcie to ma wyświetlic formularz. :] Ten post edytował Wicko 4.08.2005, 13:57:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: krakow/rzeszow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm moze taki pomysl Ci sie spodoba
![]() A moze poprostu wyciagnac wszystkie adresy plikow z bazy razem z nazwami do jednej tablicy a w drugiej tablicy przejechac sie po tych folderach i potem uzyc funkcji array_diff ? :] wyrzuci czesc rozniaca sie ![]() tak w ogole to przebudowalbym ta opcje z uploadem plikow przez ftp na upload przez formularzyk na www i odrazu dodawanie odpowiednich opisow do bazy i przesuwanie w odpowiedni folder. Wtedy baza nie stracila by spojnosci z fizyczna zawartoscia dysku ![]() mam nadzieje ze jakos pomoglem ![]() Ten post edytował toczek 4.08.2005, 15:53:28 -------------------- nihil novil ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 30.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tak w ogole to przebudowalbym ta opcje z uploadem plikow przez ftp na upload przez formularzyk na www i odrazu dodawanie odpowiednich opisow do bazy i przesuwanie w odpowiedni folder. Wtedy baza nie stracila by spojnosci z fizyczna zawartoscia dysku Gdybym chciał, to pewnie bym tak zrobił ;-) rzecz polega na tym, że wysłanie przez ftp dużej ilości zdjeć będzie dużo szybsze i za jednym zamachem.. na w panelu admina byłoby to męczące :-) edit: część różniąca się ma właśnie zostać, żeby wyświetlić z niej formularze - jak to zrobić? Ten post edytował Wicko 4.08.2005, 21:27:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:09 |