![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkujący i nie bardzo wiem jak wykonać następującą czynność i w czym
![]() Mam w tabeli stworzeonej w php imie i chcę po najechaniu na niego myszka aby pojawiła się "chmurka" z szerszym opisem, np. nazwisko, data urodzenia itd. Jesli ktoś może mi pomoc będę wdzięczny. Dane rozszerzone trzeba pobrać z bazy mysql... olo |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz po pierwsze użyć java script.
Kłopot w tym, że prawdopodobnie musisz od razu pobrać wszystkie dane rozszerzone z bazy, ponieważ js nie wpsółpracuje z mysql. Reszta jest już prosta. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do chmurek to zajrzyj tutaj: overLIB.
Są to chmurki do linków ale z pewnościę można je zastosować do innych obiektów na stronie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co skopałem ale nie działa mi źadna z chmurek
![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Hamburg / Darlowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod zrodlowy ze strony autora
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest konieczny do tego js. wystarczy sam css.
Ponieważ metoda jest dość skomplikowana, odeślę do swojego tutorialu(mam nadzieję że nie naruszę żadnych regulaminowych spraw) którym jest fakt faktem robiony jako opis do menu, ale troszkę zmian i można go zastosować zamiast js |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:14 |