![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myslalem, nad systemem, ktory w 100% zapobieglby masowemu falszowaniu wynikow jakiegos glosowania na mojej sronie, same odnotowanie tego w cookiesach nie wystraczy. Wymyslilem cos takiego:
Cytat W momencie glosowania sprawdza czy odwiedzajacy jest zalogowany (logowanie oparte na sesji phpbb) - jesli tak - sprawdza w bazie czy glosujacy juz oddal glos na ten obiekt - jesli nie, glos jest zaliczany, a w bazie jest zapisywane na jaki obiekt glosowal i jaka ocene wystawil, a takze dokladna date oddania glosu (co do minuty) - jesli tak, to glos nie jest zaliczany - jesli nie - sprawdza w cookiesach czy glosujacy oddal juz glos na ten obiekt - jesli nie to sprawdza czy obiekt byl w ciagu ostatnich 15 minut oceniony wiecej niz 2 razy (przez kogokolwiek) - jesli wiecej niz 2 razy nie zalicza glosu i wyswietla napis "Juz glosowales!" - jesli 2 razy lub mniej to glos zalicza i wyswietla napis "Dziekujemy za glos", w bazie oprocz odnotowania na jaki obiekt zaglosowano, odnotowana jest rowniez wartosci glosu oraz zapisuje dokladna date oddania glosu - jesli tak, to glos nie jest zaliczany Ocena dla danego obiektu jest oczywiscie zapisywana w innej tabeli w bazie Data oddania glosu takze w innej tabeli (jest to potrzebne do oszaczowania czy w ciagu ostatnich 15 minut glosowalo na dany obiekt wiecej niz 2 osoby). Co np. miesiac tabela z datami jest usuwana. O ile pierwsza czesc kodu jest do zrobienia o tyle nie wiem jak napisac druga czesc (te pogrubiona). Moglby mi ktos napisac? A moze jest jakis juz gotowy skrypt, ktory wystarczy lekko zmodyfikowac? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odkopalem taki oto skrypt-dinozaur: sprawdza on czy user oddal juz 2 glosy jesli tak to glos nie zostaje dodany w przeciwnym razie zostaje dodany glos do bazy i do ciasteczek.
ciacho wazne jest 12 godzin. sorki za brak opisu ale nie mam teraz czasu na to ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mysle, ze to zawsze jakas podstawa do stworzenia czegos:)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:52 |