![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem w trakcie tworzenia strony ze sporym udziałem flash'a. Cały czas pracuje na Fiefox'ie, ale moment temu sprawdziłem jak stronka prezentuje się pod IE (6.0.2900.2180)... Dziwna sprawa, bo flashe ładują się bez problemu, za to dolna cześć strony jest nieco olewana przez IE: ogólnie wyświetlanie grafiki jest przez IE olewane, czyli
... czasem załapuje, a czasem nie. Strona do obejrzenia pod adresem: http://smr.pl/nowa/ Może ktoś wie co na to zaradzić? ja tylkododam że w operze też jest olewanko --- nospor nieee... w operze tylko height=100% w tabeli nie działa, ale linki [gify w pod-menu] i tło wyświetlają się prawidłowo Ten post edytował zombie 3.08.2005, 13:47:59 -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2004 Skąd: Grodzisk Maz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do backgroundu, szczerze Ci powiem patrzę na ten kod i patrzę i mi się nie podoba
![]() ja bym napisał to samo w ten sposób:
odkąd pojawił się XTML tak właśnie wypisuje swoje tła... napisz czy zadziała... -------------------- Jarek "babajaro"
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona wygląda ok we właściwej przeglądarce (Firefox) i w msie 5.00.2614.3500.
Tak czy inaczej do wstawienia tła użyj css. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek postaraj się o poprawny plik XHTML. Strona nie przechodzi nawet walidacji HTML 4.01. I choć wydaje się to rzeczą błahą, to właśnie podczas porządkowania kodu wychodzą błędy.
Rezultaty walidacji -------------------- Oooo, cia is on the phone... Ok, I got it. Shit I lost it.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(babajaro) ja bym napisał to samo w ten sposób:
niestety... to nic nie zmienia Cytat(Dravo) Na początek postaraj się o poprawny plik XHTML. Strona nie przechodzi nawet walidacji HTML 4.01. I choć wydaje się to rzeczą błahą, to właśnie podczas porządkowania kodu wychodzą błędy. poprawiłem wszystko oprócz znaczników obiektu flash... bo nie wiem jak i nic mi to nie dało. wcale nie jestem przekonany co do XHTML zresztą a to validacja php.pl ... a działa ![]() update: ... teraz wszystko waliduje się bez problemu, a strona dalej się sypie pod IE... działa dopiero, kiedy usuwam flash-menu. Ten post edytował zombie 5.08.2005, 09:05:30 -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ekhm. tylko zobacz. U nas nie waliduje się wstawiony flash i jakis link
-------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
nie wiem o co chodzi z tymi zmiennymi w linkach, ale flaszki wstawia się tak ... podobno:
-------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2004 Skąd: Grodzisk Maz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja je wstawiam tak:
musi być też "embed"... -------------------- Jarek "babajaro"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat musi być też "embed"... Nie musi. Od dawna flashe osadzam w sposób opisany tu: http://www.alistapart.com/articles/flashsatay/ -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
wracając do tematu; z problemem poradziłem sobie na około... najpierw otwiera się dół strony,a dopiero potem wczytuje flash - wreszcie działa. tak to widać jest z IE, że jak nie kijem to pałą.
![]() -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 03:44 |