![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
witam
robie sobie stronke i chcialbym miec linki metoda get chce miec np. link do strony głownej index.php?dzial=stronaglowna i jak sie na niego kliknie to sie wyswietli obok w moim divie tresc tak wygrala moja czesc kodu:
tam gdzie Kod echo ('<li><a href="index.php?dzial='.$wynik[0].'">Strona Główna</a></li><br>'); to jest menua tam gdzie Kod echo ''.$wynik2.''; to jest trescmam baze danych tez struktura: id | nazwa | tresc gdzie nazwa to nazwa dzialu a tresc to tresc dzialu i chce zeby w menu zamiast id sie pokazywala nazwa (probowalem $wynik[1] a nawet 2 i nie działa mi wyswiertlanie nazwy w menu a wyswietla sie id :/) działu i jeszcze aby jak klikne na nazwe w menu to obok w divie tam gdzie sie maja wyswietlac zawartosci tresc moj post tez mowi aby to wszystko bylo w jednym pliku index.php i jakby menu bylo to dzialy np. tak index.php?dzial=teskt index.php?dzial=artykuly i zeby sie z boku pokazywało prosze o pomoc bede bardzo wdzieczny nie wiem juz co robic.. mecze sie z tym od bodajze ~18 ![]() ![]() -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj
pewien nie jestem, ale chyba o to chodzi. -------------------- |
|
|
-Gość_Młody- |
![]()
|
Goście ![]() |
ja mam tak:
wkladasz to w srodkową tabele. a plik "ctekwp.php" wugląda tak
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Gość_Młody: i w tym momencie php wywala ci błąd Unexecpted '<' on line 3
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
yyy, czyli jak by to mialo wygladac? bo sam nie wiem :/ bo podałes chyba mateo kawałek kodu
![]() -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3 razy czytalem co napisales Legro w pierwszym poscie ale juz chyba zmeczony troche jestem bo i tak nie zrozumialem.. Co mi sie jednak nasuwa. Looknij na linie:
Wyciagasz tam z bazy informacje ktorych uzywasz pozniej w linkach do menu. Chcialbys zeby w linkach nie bylo id lecz nazwa - popraw wiec zapytanie. Nie ma sie co dziwic ze jak zmieniasz indeksy w tablicy to nic nie pomaga w momencie kiedy mysql_fetch_array() zwraca tylko i wylacznie id.
lub bez 'id' nie wiem czy jest to jest ci gdzies pozniej przydatne.. Tak na przyszlosc. Jak nie wiem jakiego uzyc indexu i tak wlasnie kombinuje wpisujac $wynik[1], pozniej $wynik[2] itp. to lepiej uzyc print_r() i laaadnie ci sie wszystko rozpisze co jest pod jakim indeksem. Pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:03 |