![]() |
![]() |
-Olme- |
![]()
|
Goście ![]() |
W jaki sposób kazać przeglądarce wyświetlać określoną stronę, jeżeli podano błędną ścieżkę do pliku?
Wówczas pojawia się komunikat o błędzie 404, ale niektóre serwisy wyświetlają własną stronę, informującą, że strona o podanym adresie nie istnieje. Może należy coś pogrzebać w pliku .htaccess? Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Olme- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wstawiłem do pliku .htaccess taką linijkę kodu:
Kod ErrorDocument 404 /404.php i... nic się nie dzieje. Oczywiście plik 404.php istnieje, ma nadane prawa itp. Wie ktoś, czemu to nie działa? ![]() |
|
|
-Olme- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(Olme @ 2005-08-02 15:15:00) Wstawiłem do pliku .htaccess taką linijkę kodu: Kod ErrorDocument 404 /404.php i... nic się nie dzieje. Oczywiście plik 404.php istnieje, ma nadane prawa itp. Wie ktoś, czemu to nie działa? ![]() Dzięki, Ociu! Przeglądając posty dotyczące tego tematu uważnie przeczytałem Twoją poradę. Chodziło o drobniutki szczególik - niepotrzebne było użycie slash'a. Wszystko działa ok, a linia kodu w pliku .htaccess: Kod ErrorDocument 404 dokładny_url_do_pliku/404.php Zauważcie, że między 404 a url'em nie ma "/"! Pozdrawiam i mam nadzieję, że inni też skorzystają. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:53 |