![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nuka 7,3 i co zrobić jeżeli jeden serwer ma obsługe php a drugi obsługe MySQL Jak mam się połączyć do tej bazy danych?? Bo mam coś takiego:
$dbhost = "localhost"; $dbuname = "nuke"; $dbpass = "nuke"; $dbname = "strona"; i co zrobić żeby się połączyl do innej bazy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$dbhost = "IP lub HOST SERWERA MySQL";
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jednak większość firm ISP blokuje możliwość łączenia się z serwerem w lokalizacji innej niż serwer lokalny. Cytat Mam nuka 7,3 i co zrobić jeżeli jeden serwer ma obsługe php a drugi obsługe MySQL Jeśli php na pierwszym serwerze nie posiada wkompilowanej biblioteki do osbługi MySQL, to niestety, ale nie połączysz się z bazą, obojętnie na jakim serwerze by ona nie była. Ten post edytował markac 31.07.2005, 20:45:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
server gdzie ma byc mysql to musi miec tzw. zewnetrzna baze danych np. home.pl
![]() -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:36 |