![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie - ni cholery nie mogę wymyślić sposobu na generowanie kwadratowych miniaturek z prostokątnych fotek. Mówiąc inaczej chodzi mi o wygenerowanie miniatury z jakiegoś kwadratowego kawałka dużego zdjęcia.
Do generowania miniaturek (o wymiarach proporcjonalnie mniejszych w stosunku do dużej foty) używam następującego skryptu:
Jeśli ktoś byłby skłonny pokazać mi rozwiązanie wdzięczny byłbym dozgonnie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogolnie to szukamy, na gotowca idziesz jesli kwadrat to jesli sie nie myle wymiary powinny byc takie same tzn, $new_width=$new_height to tak na oko co by nie bylo ogolnie wiecej na php.net po zapytaniami imagecreate oraz imagecreatetruecolor rozwiazania gotowe prawie mozna spotkac w dziale "User Contributed Notes" glowa do gory kiedys samemu szukalem na php.net mozna znalezc wiele fajnych rozwiazan wedle zyczen itp itd warto looknac ![]() poza tym to nie wiem co chcesz czy z kwadratow robic czy robic kwadraty ![]() Cytat ni cholery nie mogę wymyślić sposobu na generowanie kwadratowych miniaturek z prostokątnych fotek. Mówiąc inaczej chodzi mi o wygenerowanie miniatury z jakiegoś kwadratowego kawałka dużego zdjęcia. http://php.ps.pl/manual/pl/function.imagecopyresized.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciz na forum jest gotowa funkcja autorstwa tirateha:]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:02 |