![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym uzyskać identyczne wyświetlanie następującej strony pod IE jak pod Mozillą. Pod IE jak na razie bardzo się rozjeżdża, jeżeli chcecie zobaczyć jak powinna wyglądać poprawnie otwórzcie w mozilli.
index.html
style.css Kod body { Ciekawi mnie, czy problemy z wyświetlaniem to kwestia jakiegoś szczegółu, czy też trzeba wszystko od nowa napisać? Efekt jaki chciałbym uzyskać to wyświetlanie tej strony zarówno pod IE jak i pod Mozillą w taki sam sposób w jaki jest teraz wyświetnlana pod mozillą zachowując kompatybilność z XHTML 1.1 oraz CSS 2.background-color: #E6F0FF; font-family: Tahoma, Arial CE, Helvetica; font-size: 8pt; min-width: 700px; text-align: center; } h2, h3, h4 { background-color: #8CAAE6; } a{ color: inherit; } a:hover { color: #E6F0FF; } a:visited { color: #C3D2F5; } a:active { color: #33CCFF; } a.menu { background-color: #8CAAE6; color: inherit; display: inline; font-size: 10pt; font-weight: bold; padding: 0px 10px; text-align: center; text-decoration: none; } a.menu:hover { background-color: #C3D2F5; } a.smenu { background-color: #8CAAE6; color: inherit; display: block; font-size: 10pt; font-weight: bold; text-align: center; text-decoration: none; width: 80px; } a.smenu:hover { background-color: #C3D2F5; } div.head { background-color: #C3D2F5; display: block; height: 52px; margin: 0px auto; text-align: right; width: 90%; } div.main { display: block; margin: 0px auto; text-align: center; width: 70%; } div.foot { background-color: #C3D2F5; color: #243F84; display: block; margin: 0px auto; text-align: center; width: 90%; } div.cell { float: left; } .center { text-align: center; } .justify { text-align: justify; } .sub { vertical-align: sub; } .sup { vertical-align: super; } Proszę o pomoc, z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem tkwi w procentach
![]() Zawsze pojawi się przy ustawianiu szerokości w ten sposób. Jeśli chcesz mieć pewność że będzie to wyglądać ok, trzeba ustawić szerokość w pikselach. Poza tym, IE inaczej interpretuje rozmiar czcionki nagłówków, dlatego należy podać rozmiar czcionki dla nich, no i kolor dla odnośników też musi być ustawiony, bo przejęcie wartości rodzica nie zadziała. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki. Wypróbuje jak tylko będę miał dostęp do IE. Szkoda, że jest tak jak mówisz, bo świetnie mi działało to co zrobiłem (a te procenty nawet wyliczałem na kalkulatorze
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ie ponizej 6 ma problemy z interpretacja box model wyjasnienie jak przynajmniej czesciowo to obejsc (EN)
v6x chyba tez jesli w naglowku znajdzie xml.... sporo info jest na tamtej stronce |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:47 |