![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z skryptem wgrywajacym pliki na server.A mianowicie mam błąd o treści:
Cytat Warning: move_uploaded_file(C:/usr/krasnal/lineage/galeria/big/5.jpg): failed to open stream: No such file or directory in c:\usr\krasnal\www\lineage\addimg.php on line 10 Warning: move_uploaded_file(): Unable to move 'C:\WINDOWS\TEMP\php4012.TMP' to 'C:/usr/krasnal/lineage/galeria/big/5.jpg' in c:\usr\krasnal\www\lineage\addimg.php on line 10 plik NIE zaladowany Treść skryptów: Formularz: Cytat <? print "<fieldset width='300'>"; print "<form action='addimg.php' method='post' enctype='multipart/form-data' name='addimg'>"; print "<input type='file' name='plik'>"; print "<br><input type='text' name='opis'>"; print "<br><input type='submit' value='Wyślij'>"; print "</form>"; print "</fieldset>"; ?> Skrypt: Cytat <? include ("config.php"); $plik = $_POST['plik']; $opis = $_POST['opis']; $wynik = mysql_query ("INSERT INTO `galeria` (`ID`, `Opis`) VALUES ('', '$opis')"); $lastid = mysql_insert_id(); $newfilename = "$lastid.jpg"; $uploaddir = 'C:/usr/krasnal/lineage/galeria/big/'; if(move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $uploaddir.$newfilename)) { print "plik załadowany"; } else { print "plik NIE zaladowany"; } ?> Za pomoc z góry dzięki I jeszcze jedno pytanie odnośnie tego tematu jak ograniczyc zeby mozna bylo wysyłać tylko pliki *.jpg o ograniczonym rozmiarze? ![]() ![]() Ups pomyliłem fora sorki:/ Ten post edytował PanGuzol 29.07.2005, 22:52:22 -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest raczej zle:
$uploaddir = 'C:/usr/krasnal/lineage/galeria/big/'; nie podajesz sciezki tak jak masz na dysku tylko wzgledna sciezke na serwerze czyli jak skrypty masz dajmy na to w katalogu: C:/usr/krasnal/lineage/galeria to $uploaddir="big/" Tak mi sie wydaje ze o to chodzi.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa dzieki małe niedopatrzenie ale twój post ikioloak pomógł dzieki
Ten post edytował crash 29.07.2005, 23:36:11 -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To twoje troche przerobilem do testow i u mnie na localhoscie dziala:
Zwroc jeszcze raz uwage jaki wpisalem uploaddir edit: w trakcie pisania tego postu post wyzej sie zmienil, ale ten swoj zostawie jak jest moze sie komus przyda Ten post edytował ikioloak 29.07.2005, 22:58:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 10:59 |