![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in i tutaj jest podana ścieżka i numer linii... Chciałbym postarać się to sam naprawić dlatego nie podaje kodu (ew. podam jak nie będę sam wiedział).. Tak więc proszę o wyjaśnienie mi ![]() -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znaczy, ze argument ktory podales do tej funkcji nie jest poprawnym zasobem.. w skrocie mowiac, pobranie danych nie udalo sie... prawdopodobne przyczyny to... a no tak.. chciales sam
![]() -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
A jednak nie :/ Jak wchodzę do pliku przez plik.php?id=1 to nie wywala tego błędu. A jak wchodze przez plik.php to błąd wywala..
FiDo pomóż :DDDDDDDD -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj przed mysql_fetch_array @. Powinno tego błędu nie wyświetlać, i działać powinno
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaz kod to pomyslimy.. w ciemno to strzelam, ze wykorzystujesz ten paramter 'id' z GET'a w zapytaniu, wiec kiedy go nie podasz to zapytanie ma blad.
Najlatwiej sie przekonac poprzed wywolanie zapytania mniej wiecej w taki sposob:
Pokaze Ci wtedy blad i juz latwiej dojsc do przyczyny. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
BuLi - dzięki działa całość a błędu nie ma
![]() FiDO - twój sposób też sprawdzę ![]() Ten post edytował Legro 29.07.2005, 19:35:59 -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
W ten sposob ukryles tylko objawy bledu.. lepiej jednak zniwelowac przyczyny.
Usuwanie objawow zamiast przyczyn kiedys moze wyjsc Ci bokiem ;] -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak i mi komunikat wyskakuje:
Cytat Something is wrong in your syntax obok '' w linii 1 A ja w linii 1 mam <?php ![]() ![]() ![]() -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
To chodzi o 1 linie w zapytaniu
![]() Najlepiej wyswietl sobie zapytanie przed jego wykonaniem to blad powinien rzucic sie w oczy. Uwazaj tylko, zeby Ci ich nie wybil ![]() -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Jak wstawiam przed zapytaniem
To nie wyświetla. A moje zapytanie jest takie :
![]() -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co te nawiasy? Co one wg ciebie oznaczaja?
Przebrnij przez jakis kurs php+MySQL to nie bedziesz mial takich problemow |
|
|
![]()
|
|
jak daje bez nawiasów to wywala mi błąd. zpstanę przy propozycji BuLi.. jak cos nie bedzie dzialac to zapytam
![]() -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest tak: blad wywala ci w mysql_fetch_array() bo mysql_query() nie zwraca wierszy. Nie zwraca wierszy bo:
1. nie ma takich pozycji o jakie prosi select 2. jest blad w zapytaniu. Zeby sprawdzic czy blad jest w zapytaniu to ZAWSZE przy mysql_query() rob or die(mysql_error()). Jesli jest jakis error to najlepiej przed mysql_query() zrobic print $zapytanie - sam wtedy zobaczysz co jest nie tak. Powodzenia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:08 |