![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie klasę, własny mechanizm sesji. W skrócie działa on tak, że jeśli w adresie url nie ma zakodowanego w sha1 klucza, skrypt generuje go i robi redirect do strony głównej na końcu url dodając nowy klucz. Metoda sprawdzająca autentyczność klucza zapobiega powownym przekierowaniom a co za tym idzie wstawianiu kolejnych rekordów do bazy.
Poniżej zamieszczam jedynie potrzebne w tym momencie metody tej klasy:
Teraz przejdzmy do mojego problemu. Chodzi o to że przy każdym odpaleniu skryptu do bazy dodają się 3 rekordy zamiast jednego. Nie wiem czemu tak jest. Wydaje mi się że wszystko zrobiłem ok. Sprawdzałem to już na dwóch kompach i ciągle to samo. Proszę o pomoc ![]() Dodam, że te trzy dodane wpisy mają różne generowane klucze z czego pierwszy dodany jest właściwy... nie wiem co się z tym dzieje ... tak jakby przekierowywał trzy razy zamiast raz. EDIT: Doszedłem do tego ze z klasa jest wszystko ok tylko cos gryzie sie ze smartami... mam klase dziedziczaca ze smarty:
I jesli w index zahashuje linie: $smarty -> display( 'index.tpl' ); Wszystko jest ok... i dodaje tylko jeden wpis do bazy. Teraz tylko pytanie jak mozna to naprawic ![]() Ten post edytował CzesLaW'ek 29.07.2005, 15:45:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NTF: php Pro => php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Doszedłem w końcu mniej więcej o co chodzi... wszystko jest napisane w moim pierwszym poście. Jednak nadal nie wiem co z tym zrobic :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:25 |