![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem. Mam na stronie fajny skrypcik do dodwania komentarzy, ale wkurza mnie to, ze ludzie wpisuja mnostwo znakow "!" po rzad, czyli
![]() Nie wiem po co oni to robia, ale to jest ochydne, pewnie sie ze mna zgodzicie ;-) Probowalem troche sam dzialac, ale za bardzo mi to nie wychodzilo (nie bardzo to za duzo powiedziane, ja w ogle nie wiem jak to powinno wygladac mimo lektury). Zeby kod tak dzialal ze gdy uzttkownik doda wiecej niz 3 znaki "!" to automatycznie skroci mu do 3 znakow. A jak doda 2 znaki "!" to doda jeszcze jeden zeby bylo ich 3. Prosze o pomoc bo sam sobie nie poradze. -------------------- I pamiętaj lepsze jutro było wczoraj a więc porzuć wszelką nadzieję.
Tanie Winka - www.wina.tk |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. wielkie dzieki, dziala jak cholera, ale mam jeszcze jedno pyatnie:
Jak zrobic cos takiego tylko ze juz ze znakami "?" i "." bo jak zrobie identycznue, tylko ze pozamieniam znaki to mi sie kaszani. ![]() -------------------- I pamiętaj lepsze jutro było wczoraj a więc porzuć wszelką nadzieję.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo to sa znaki specjalne uzywane w regexpach, wiec trzeba je poprzedzic backslashem (Jak nie wiesz, ktore to najbezpieczniej przepuscic przez preg_quote" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual).
Mozna tez machnac wszystko za jednym razem:
|
|
|
![]()
|
|
Ok, zrobilem tak jak napisales lae nie dziala do konca.
jak dodam komentarz do mi sie pierdzieli i zamiast wpisanego komentarza dodaje mi : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co jest nie tak ![]() -------------------- I pamiętaj lepsze jutro było wczoraj a więc porzuć wszelką nadzieję.
|
|
![]()
|
|
Pokaz jak dodajesz ten komentarz (lacznie z tym kawalkiem zamiany wykrzyknikow itp) i jaka tresc wpisujesz do tego komentarza, ktora Ci dziala nieprawidłowo.
|
|
|
![]()
|
|
to jest kod pliku kom.php . gdzie $f_tresc to nazwa <textarea> i teraz wpisuje np. a!!!!!!!!!!!! b? ![]() ![]() ![]() ![]() c............ i zostaje dodane "!!!!!!!!!!!!!!!? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiem ze sporo tego kodu ale staralem sie poierdoly pousuwac zeby bylo Ci latwiej. Ten post edytował holee 30.07.2005, 13:09:12 -------------------- I pamiętaj lepsze jutro było wczoraj a więc porzuć wszelką nadzieję.
|
|
![]()
|
|
Wywal ta linijke:
Ja to dalem tylko do testu. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:12 |