![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
1. mozecie mi powiedziec do czego wlasciwie sluzy XML? z tego co widzialem, to jest czarno bialy text tyle, ze troche bardziej uporzadkowany:P 2. czy w plikach .xml mozna zamieszczac elementy innych jezykow? np. php , html? - jak to sie robi? 3.Czy to jest tak, ze w obojetnie jakim jezyku da sie zamiescic elementy drugiego? czy jest jakis uniwersalny sposob na to? 4. mam plik index.php i od gory sa normalne elementy tak jak w dokumencie html (doctype, <html><head></head><body>...) i moje pytanie brzmi: czemu ten plik ma rozszerzenie .php skoro jedyny kod php, to kilka linijek , ktore i tak sa oddzielone <? ?>. Bez sensu moim zdaniem... dlaczego w tym pliku moze byc zamieszczony normalnie kod html skoro ma on rozszerzenie php? Pozdrawiam i prosze o odpowiedz |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ad.4 po to ma te rozszerzenie aby parser php przeanalizowal tych kilka linijek .. przeciez przegladarka tego nie robi .. a jak inaczej poinformowac serwer ze jest tam jakis kod do wykonania
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:12 |