![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2004 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję umiescić w bazie 5000 niepowtarzających sie losowo wygenerownych ciągów sześciu znaków. Bez polskich liter. Tyko cyfry i małe literki. Istotne jest by generowane ciągi nie powtórzyły się i nad tym własnie się zastanawiam.
Jeżeli chodzi o SQL to dam sobie radę, natomiast proszę o pomoc w generowaniu tego ciągu. Przeglądałem forum, ale takiego problemu jeszcze nie było. Z góry dzięki za wskazówki ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2004 Skąd: Taka wiocha koło Cieszyna :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Ze zapytam - po co ci to
![]() 2. ja tu widze zastosowanie do funkcji random() i md5() pozdrw. -------------------- "Nemo Sine Vitiis Est" - Ktoś tak kiedyś powiedział... i miał rację.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisane szybko i nie sprawdzone... ale nawet jak jest blad to powinienes sobie juz poradzic.
jeszcze mozesz to przed zapisaniem do bazy potraktowac md5() Pozdrawiam |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
w sql jest cos takiego jak tabela z kluczem "unique".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2004 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jutro zabiorę się do testowania waszych podpowiedzi.
Potrzebuję wygenrować jednorazowe hasła, które będą umieszczone na ulotkach, chodzi o to żeby nie można było korzystac z kodu więcej niż raz. W sumie to nie wiem za bardzo jak ugryźć ten temat ale tak to sobie wymyśliłem. Wydaje mi sie najprostszy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:38 |