![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
hejka mam taki mały banalny zapewne problem
![]() mam skrypt który wyciąga i wyświetla produkty w sklepie; zamierzony efekt : chcę go teraz tak przerobić żeby sprawdzał ile w bazie jest produktów w danej kategorii a następnie losowo wyświetlał jeden z produktów /z danej kategorii/ przy wywołaniu chciałbym podawac kategorię oraz ilość wyświetlanych produktów /z tej jednej kategorii/ w bazie mam takie komórki: store_inventory (produkt):
store_category (kategorie):
za wyświetlanie produktu odpowiedzialny jest kod:
niestety nie wiem jak to przerobić by osiągnąc zamierzony efekt ![]() proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat chcę go teraz tak przerobić żeby sprawdzał ile w bazie jest produktów w danej kategorii a następnie losowo wyświetlał jeden z produktów /z danej kategorii/ przy wywołaniu chciałbym podawac kategorię oraz ilość wyświetlanych produktów /z tej jednej kategorii/ Chyba sie nawzajem wykluczaja, wkoncu jak ma byc? -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
hmmmm
1. skrypt sprawdza ile produktów jest w kategorii 2. losowo wybiera produkty 3. wyswietla ilość zadaną produktów z danej kategorii przy wywołaniu podać trzeba będzie (kategoria,ilosc_wyswietlonych_produktów) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:33 |