![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam mały problem z sesją, w jednym pliku rozpoczynam sesję po wywołaniu odpowiednij funkcji rejestruję zmienną sesji i problem występuje w momęcie przejścia do kolejnej strony która kożysta z funkcji zapisanych w innej klasie. W jednej z funkcji próbuje wyświetlić zmienną sesji ale pojawia się pusty ekran. W jaki sposób wyświetlić wartość danej zmiennej sesji? pytanie 2. w jaki sposób można przekazać wartości zmiennych z jednej klasy do drugiej?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2005 Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem do konca pewien, ale wydaje mi sie ze zmienne powinny byc globalne. Przynajmniej tak udalo mi sie kiedys rozwiazac taki problem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dajesz na poczatku pliku session_start()?
ad 2. mozesz skorzystac z dziedziczenia wtedy zmienne bede widziane w drugiej klasie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_GET $_POST $_SESSION i pare innych sa superglobalnymi tzn dostep do nich jest "nieograniczony " bynajmnije nie ma problemu dobrac sie do nich z poziomy innej klasy/metody
zapewne zapomnialo sie session_start() ![]() niekorzystaj z session_register() poczytaj http://php.ps.pl/manual/pl/function.session-register.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiem tak: kożystam z session_start(); ![]() kożystam również z session_register, ale do zmiennych sessji próbuje się dostać po przez $_SESSION["zmienna"]. .Jeżeli chodzi o klasy to jedna dziedziczy od drugiej. Być może coś jeszcze w tych klasach jest nie tak bo z klasami jeszcze nie wszystko jest tak jak bym chciał ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:57 |