![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w panelu dosowskiego okienka mysql zmienic nazwe uzytkownika mysql i haslo mysql?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql -u root -p
*wpisujesz haslo use mysql; show tables; i pobaw sie tymi tabelkami ![]() aha i jak skonczysz daj: flush privileges; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedz ale pozostale instrukcje juz znam takie jak use mysql czy show tables:) Chodzilo mi o to ze w laboratorium jak instalowałem serwer na windows 2000 to mi nie chcialo lączyć sie z baza danych. Ustawialem wszystko co sie dalo ale serwer wywalal ze jest zly login lub haslo i dlatego sie pytam czy mozna cos recznie ustawic lub podgladnoc hasla w dosowskim panelu mysql.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo cie zle zrozumialem albo nie sprobowales - tam wlasnei sa nazwy uzytkownikow i hasla
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a taki prosty kod jak to?
Kod UPDATE `user` SET `Password` = PASSWORD('new_pass') WHERE `User` = 'mysql' Kod UPDATE `user` SET `User` = 'new_uname' WHERE `User` = 'mysql'
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 06:27 |