![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2003 Skąd: Jędrzejów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem w trakcie tworzenia guestbooka i mam problemik z porcjowaniem wpisow
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy dobrze zrozumialem ale trzymasz wpisy w N - plikach (popraw mnie jesli sie myle). Po co? Przeciez jeden plikdo tego calkowicie wystarczy, wiec moze jakies glebsze wyjasnienia?
-------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2003 Skąd: Jędrzejów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak w N-plikach jak napisales
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obliczasz sobie wartości $od i $do, wykonując dziania ze zmiennymi przechowującymi numer strony i ilość wpisów na stronie, a potem robisz pętli for i w niej includujesz poszczególne pliki.
-------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$[php:1:68e66d8e46]<?php
$pozycja=1; //od ktorego pliku $ilosc=1; //plikow do wyswietlenia $sciezka="katalog/z/plikami"; $dir=opendir($sciezka); while($plik=readdir($dir)) { if($plik!="." && $plik!="..") { $i++; if ($i>=$pozycja&&$i<$pozycja+$ilosc) { /* tu wyswietlacz plik(i) korzystajac ze sciezki i nazwy pliku i zapisujesz co aktualnie jest wyswietlanie w jakiejs zmiennej zeby pozniej moc zrobic linki do nasepnych stron */ } } } closedir($dir); ?>[/php:1:68e66d8e46] ja mam taka kncepcje, nie wiem czy ciodpowiada -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 13:20 |