![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki skrypcik:
[php:1:6a3fa9711d]<?php mysql_connect($sqlhost, $sqluser, $sqlpass); mysql_select_db($sqldb); $query="SELECT * FROM tips WHERE letter=$letter"; $dane=mysql_query($query); while($row=mysql_fetch_array($dane)) { print($row[id]); } ?> [/php:1:6a3fa9711d] powoduje mi oto taki bląd: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:usrapachehttpdhtmlcybergamesindex.php on line 131 możecie mi wyjaśnic co w nim jest nie tak?? z góry dzięki ![]() ![]() ![]() ?>[/php] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2003 Skąd: mazury, wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radze ci poczytać to.
Prawdopodobnie cos ze skladnia. Możesz też też wrzucić zapytanie do phpMyAdmin i zobaczyć gdzie wywala błąd.[/code] -------------------- --
Carpe Diem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:usrapachehttpdhtmlcybergamesindex.php on line 131
możecie mi wyjaśnic co w nim jest nie tak?? sprobuj ujac $letter w cudzyslowa, np tak Kod SELECT * FROM tips WHERE letter='$letter'
-------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
Andrzej Lepper to Kretyn< |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fisher - prawie trafiles... prawie
ten wiersz powinien wygladac tak: [php:1:b47cb44d6c] .... $query="SELECT * FROM tips WHERE letter='".$letter."'"; .... [/php:1:b47cb44d6c] a, no i oczywiscie brakuje tez wartosci jakie powinny byc poprzypisane do zmiennych ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [php:1:8bc2b9f0fc]<?php
mysql_connect($sqlhost, $sqluser, $sqlpass); mysql_select_db($sqldb); if (mysql_errno()) print mysql_error(); $query="SELECT * FROM tips WHERE letter=$letter"; $dane=mysql_query($query); if (mysql_errno()) print mysql_error(); while($row=mysql_fetch_array($dane)) { print($row[id]); } ?> [/php:1:8bc2b9f0fc] Odpal tak i zobacz co napisze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat fisher - prawie trafiles... prawie
Nie chcialem podawac pelnej solucji, a raczej naprowadzic na istote problemu -------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
Andrzej Lepper to Kretyn< |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat "] faktycznie masz racje - tez jestem za tym zeby naprowadzac pytajacego na rozwiazanie zamiasto podawac mu je gotowe, szczegolnie w tak skomplikowanym przypadku jak tu - dodanei dokladnie 5 znaczkow wymaga na tyle duzo pracy i moze byc tak pouczajace ze lepiej pozostawic je autorowi pytania Cytat fisher - prawie trafiles... prawie
Nie chcialem podawac pelnej solucji, a raczej naprowadzic na istote problemu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 07:51 |