![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2005 Skąd: Goleniów (pod Szczecinem) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio troche przeglądałem pisma o komputerach, jako że sporo one pomagają by odnaleść się w rynku komputerów i nie wypaśc z obiegów zastanawiam się nad prenumertą jednego z nich...tylko którego?
Do tej pory z doskoku czytałem co fajniejsze artykuły u znajmoych, raz na jakis czas sam kupiłem cos ale teraz sam sie zastanawiam co by tu kupowąc stale..jaka jest Wasza opinia, czy prenumerujecie cos, jeśli tak to co uważacie o gazecie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja osobiście gazety z branży czytam bardzo sporadycznie (ot, choćby na wakacjach, gdy czlowiek jest na wsi i nie ma co robić) i chyba najbardziej interesującymi, bynajmniej dla mnie, pismami są PC World Komputer i Enter.
Akurat jestem świeżo po przeczytaniu nowego numeru PC World Komputer, więc mogę mniej więcej powiedzieć, jak w tym wypadku sprawa wygląda. Calkiem sporo aktualności. Większość o procesorach (dwurdzeniowe, 64bitowe, itd.) i o kartach graficznych. Jeden news z dziedziny oprogramowania. W sprzęcie dużo wcześniej nadmienionej rewolucji w procesorach (procesory dwurdzeniowe), starcie platform 64bitowych, testy upsów, testy nagrywarek dvd, co nieco o WiFi, o kartach graficznych, krótkie testy myszki i klawiatury Logitecha. W sekcji Mobile przegląd GPS-ów, porównanie Automapy z GMapą i artykul pod tytulem "Niestraszny już fotoradar" ![]() W Technologii bardzo ciekawy artykul o informatyce kwantowej. W Oprogramowaniu test programów do tworzenia albumów, porównanie FAT vs NTFS, porównanie programów do pracy na odleglość i artykul o VPN. Sekcja OpenSource z najpopoularniejszymi programami i maly kursik podstaw OpenOffice Calc. Do tego sposoby uniknięcia utraty plików, wirtualne sejfy, VMWare Workstation 5.0 i kilka innych. Dzial Internet w calości poświęcony Firefoksowi, ukierunkowany na pokazanie dodatkowych rozszerzeń. W Programowaniu przegląd środowisk programistycznych Javy, nieco o J#, malowanie fraktali Mandelbrota i artykul o bezpieczeństwie w php. Do tego trochę stuffu na DVD i jeszcze się zmieścil calkiem dobry film ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mogę polecić coś z pod stajni KomputerŚWIATa, np. Ekspert. Sam kupuję go regularnie od numeru 04/2004 i odpowiada mi poziom oraz styl działów, jakie pojawiają się w czasopiśmie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja regularnie kupuję tylko PHPSolutions
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(aleksander @ 2005-07-22 21:48:46) ja regularnie kupuję tylko PHPSolutions ![]() niestety cena dla wielu odstraszająca... -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie kupuję, a czytam
![]() ![]() Generalnie: Software 2.0(teraz jakoś inaczej się nazywa, z Journal na końcu ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sopel @ 2005-07-23 00:29:20) Cytat(aleksander @ 2005-07-22 21:48:46) ja regularnie kupuję tylko PHPSolutions ![]() niestety cena dla wielu odstraszająca... PHPSolutions - 2miesięcznik - 30zł Komputer Świat - 2tygodnik - 4,50zł 2 Miesiące Komputer Świata kosztują więc 36zł (8 x 4,50zł) więc drożej niż PHPSol ![]() A chodzenie do Epiku jak bela_666 też mi się zdarza:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja polecam ks expert
![]() ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do KomputerŚWIAT Ekspert, to jest to fajna gazetka jezeli o administrowaniu Windowsem nie masz wiekszego pojecia, a chcesz sie czegos nauczyc i przy okazji wyretuszowac zdjecie od czasu do czasu czy zrobic animacje w 3dsMAX
![]() ENTER i CHIP sa ciekawe, ale nie kupuje ich bo mam niedaleko domu Miejska Czytelnie "EMPIK" ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie hardware nie interesuje, więc gazet z tą zawartością nie kupuję.
Ale ... W "Czytelni" (Empik) czasem przejrzę PHPSolutions. Choć musze przyznać że jeżeli chodzi o poziom zawartości to cena jest wyssana z palca. I jeszcze piszą o sobie: "Największy na świecie magazyn o php". LOL Poza ty prenumeruję php|Architect'a w PDF'ie, który jest dużo tańszy od PHPSolutions i poziomem bije ich na głowę. Jak bede miał tez troszkę pieniążków to sobie wykupię prenumeratę php Magazine. To tak jeżeli chodzi o programowanie w php, chociaż pytanie było o gazetki komputerowe. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bodajze od 2002 roku kupowalem tylko Chipa (mam teraz okolo 40 kilo makulatury
![]() Jednak jakis czas temu siegajac po niego zainteresowaly mnie tylko 2-3 artykuly... pozniej bylo roznie. Dlatego jezeli jzu go kupuje to tylko w wpyadku gdy temat przewodni mnie zainteresuje. Natomiast polecam Software Developer's Journal (dawniej Software 2.0). Swietne, branzowe pismo. Kupuje je od okolo roku i jestem zadowolony, chociaz czasami zdarzy sie, ze mimo bardzo ciekawej tematyki - np. niedawno o Sztucznej inteligencji - numer jest raczej dla osob mocno siedzacych w temacie, anizeli takich, ktorzy chca ja zglebic od podstaw. Co do samej prenumeraty, to ja jestem jej przeciwnikiem. Faktycznie jest tak, ze wychodzi taniej, a i nie trzeba latac do kiosku, ale wole wpasc do Empiku i przejzec kilka pism, wybierajac najciekawsze, niz kupowac kota w worku. Jezelis zukasz newsow ze swiata IT to proponuje Ci przejzec kilka stron z tej tematyki i subskrybowac RSSa. Wtedy nie trzeba czytac pisma, aby byc na bierzaco ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2004 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(aleksander @ 2005-07-23 08:04:24) Cytat(sopel @ 2005-07-23 00:29:20) Cytat(aleksander @ 2005-07-22 21:48:46) ja regularnie kupuję tylko PHPSolutions ![]() niestety cena dla wielu odstraszająca... PHPSolutions - 2miesięcznik - 30zł Komputer Świat - 2tygodnik - 4,50zł 2 Miesiące Komputer Świata kosztują więc 36zł (8 x 4,50zł) więc drożej niż PHPSol ![]() A chodzenie do Epiku jak bela_666 też mi się zdarza:) Jesli Komputer Swiat jest 2tygodnikiem to jest maly blad ![]() ![]() Ja osobiscie kupuje tylko PHPSolutions -------------------- "Człowiek całe życie uczy się na błędach"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:36 |