![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Mam wielki problem, a mianowicie: mam bazę danych w której mam tabelę pytanie a w niej kolumnę dział. Za pomocą <select><option> robię porządkowanie w niej właśnie po kolumnie dział. Mam np w dzial: Ania, Mania, Misia, z bzay wyciągam następująco: zmenna $porządkowanie służy do zapytania sql : select * from $nazwa_tabeli where dzial='$porzadkowanie' I to pięknie hula. Lecz tu pojawia się problem : chcę do rozwijanej listy dodać opcję "wszystkie" żeby wyciągał mi z bazy wszystko jak leci z każdego działu. Czyli na dobrą sprawę żeby było select * from $nazwa_tabeli ale ze względu na kod musi być select * from $nazwa_tabeli where dzial='$porzadkowanie' I co powinienem wstawić pod $porządkowanie żeby mi wyjął wsio z bazy, z każdego działu? Jak to zrobić, co wpisać?/ Proszę o pomoc, dopiero rozpoczynam zabawę w php i mysql. Będę wdzięczy za każdą wskazówkę! Z góry dzięka! |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo prosto robisz tak:
a pozniej robisz tylko:
i sprawa zalatwiona ![]() pozdrawiam Ten post edytował brachu 22.07.2005, 12:40:48 -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie!
musiałem pare rzeczy dodać i jeszcze pewnie będę musiał, ale pomysł podsunąłeś super. Dzięka |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:42 |