![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Mam wielki problem, a mianowicie: mam bazę danych w której mam tabelę pytanie a w niej kolumnę dział. Za pomocą <select><option> robię porządkowanie w niej właśnie po kolumnie dział. Mam np w dzial: Ania, Mania, Misia, z bzay wyciągam następująco: <select><option value="ania" <?php if($porzadkowanie == 'ania') print("selected"); ?> >Ania</option> <option value="mania" <?php if($porzadkowanie == 'mania') print("selected"); ?> >Mania</option> itd... zmenna $porządkowanie służy do zapytania sql : select * from $nazwa_tabeli where dzial='$porzadkowanie' I to pięknie hula. Lecz tu pojawia się problem : chcę do rozwijanej listy dodać opcję "wszystkie" żeby wyciągał mi z bazy wszystko jak leci z każdego działu. Czyli na dobrą sprawę żeby było select * from $nazwa_tabeli Jak to zrobić, co wpisać?/ Proszę o pomoc, dopiero rozpoczynam zabawę w php i mysql. Będę wdzięczy za każdą wskazówkę! Z góry dzięka! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw sobie np. value="[all]" a następnie sprawdzaj if" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manualem wartość selectu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:49 |