![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$host=gethostbyaddr($ip); proste i debilne wiec moje pytanie brzmi dlaczego pod $host wskazuje mi ip a nie nazwe komputera w sieci lokalnej ( przy czym co jakis czas sie skryptowi poprawia i widzi nazwe hosta) zupelnie nie wiem o co chodzi moze cos w php.ini ? co moge dodać mam adirectory , squid'a , apache 1.3 na slacku ( tam rowniez stoi poczta - postfix) -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
ale liczba chwil, ktore zapieraja dech w piersi" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat gethostbyaddr (php 3, php 4, php 5) gethostbyaddr -- Get the Internet host name corresponding to a given IP address Description string gethostbyaddr ( string ip_address ) Returns the host name of the Internet host specified by ip_address or a string containing the unmodified ip_address on failure. IMO: Czyli php nie jest w stanie odczytać nazwy serwera. Co oznacza że problem leży po jego stronie, a nie po stronie php. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
generalnie ameryki nie odkryles. Dzieki za checi ale sie nie dogadaliśmy ja się pytam co może być przyczyną ? moze jakas magic option in php.ini czy moze to wina squid'a.
ten bzdetne 2 linijki kodu wrzucilem bo mi sie chce tlumaczyc ze mam skrypt ktory ...blablabla moze ktos sie spotkal z czyms takim i wykonanie jakiejs czynnosci mu rozwiazalo problem -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
ale liczba chwil, ktore zapieraja dech w piersi" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2005 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyczyną jest serwer, więc zacznij od jego pełnej rekonfiguracji. Wtedy zobaczysz co było przyczyną.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 09:30 |