![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam stałego dostępu do internetu, a chciałbym jakoś testować swoje skrypty php. Czy jest możliwość uruchomienia skryptu php w trybie offline w windowsie?
Jak jest to napiszcie jaka. Z góry dzięki ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
www.krasnal.tk
-------------------- My Webpage
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście że jest taka mozliwość.
Musisz zainstalować serwer Apache na swoim kompie i wszystki skrypty odpalać na localhost. Apache i MySQL na Windows |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a krasnalserv bedzie działał na komputerze bez dostępu do internetu??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne...wchodzisz wtedy poprostu na swoją strone przez localhost albo http://127.0.0.1
|
|
|
![]()
|
|
pytam sie bo apache mi nie chce chodzić ale jesli chodzi dobrze to
WIELKIE DZIKI ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz winXP to nie koniecznie muszisz instalowac Apache. Wystarczy ze w [dodaj/usun skladniki windows] uaktywnisz IIS (Internetowe usługi informacyjne)
Potem tylko zainstalujesz php i MySQL. Ale z Apache zdobedziesz wiecej wiedzy. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Wgrałem apache według opisu ze strony i mi nie działa.
W Apache service Monitor, w service status nic niema, a z opcji mam tylko services, connect, exit i OK. Pomóżcie ![]() --- przeniosłem ten post z innego tematu (który Ty też założyłeś) ![]() tiraeth |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz też zainstalować Webserv (webserv.pl)
![]() ![]() Ja osobiście nie mam Krasnal'a tak więc myślę, że powinieneś najpierw uruchomić Apache (Apache Server Monitor -> Connect). Potem uruchamiasz MySQL (w podobny sposóB) i chyba będzie działać. Przenoszę: php -> Serwery WWW |
|
|
![]()
|
|
ale apache nie mam z czym łączyć bo na tamtym kompie nie mam internetu, więc co mam zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Connect oznacza w tym momencie uruchom
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:24 |