![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie czy jest możliwe napisanie w php takiego kodu by w pasku adresu nie pojawiał się adres wczytywanej strony?
np. klikamy na link on otwiera nam str. i w tej nie ma adresu w pasku? Ten post edytował Morek 20.07.2005, 11:35:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myślę, że z javascript dałoby się "wyrzucić" adres z pasku adresu...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ej a za to ze w pasu adresu w przegladarce nie ma podanych wszystkich danych tylko powiedzmy adres serwera tzn. zamiast np. serwer.pl/index.php?asd=3465 jest zawsze www.serwer.pl nie jest odpowiedzialena jakas dyrektywa powiedzmy apacha czyli ustawienia serwera www ? i tak bedzie link i tak bedzie tyhlko tyle ze w przypadku ustawien np. apacza nie bedzie podawany w pasku adresu...
imho oczywiscie ... z drugiej strony masz cos takiego tylko tyle ze hm ... bez sensu troche ... wchodisz poraz pierwszy na serwer.pl tam wybierasz np index.php?akc=serwis_1 klikasz wchodzisz na index.php czyli ladujesz strone ustawiasz w sesji ze ma byc przekierowane na serwis przeladowujesz strone znowu wchodzisz na index.php sprawdzasz czy w sesji jest cos ustawione przladowujesz strone i przechodzisz w opdpowiednie miejsce zamotane ale proste w realizacji tylko troche klepania |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat(Morek @ 2005-07-20 12:35:20) Mam pytanie czy jest możliwe napisanie w php takiego kodu by w pasku adresu nie pojawiał się adres wczytywanej strony? np. klikamy na link on otwiera nam str. i w tej nie ma adresu w pasku? Zrob frame seta ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, dzięki za pomysły wiem już co zrobie
![]() Chyba nigdy nie da się czegoś w 100% zabezpieczyć a mi właściwie rozchodzi się tylko o to by 90% laików nie wiedziało jak się do tego dobrać i tyle. Jeszcze raz dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 00:27 |