![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na forum wpisałem szukaj > losowe obrazy i z tych kilku postów jakie tam byłu zamieszczone niestety nie znalazłem tego czego szukałem. Mianowicie chodzi mi o to aby skrypt generował mi losowe obrazy ale nie w ten sposób:
tylko że nazwy obrazków to np. lolek.gif, bolek.jpg, itp. Słyszałem ccoś aby obrazy zamieścić w tablicy i użyć funkcji array_rand(); Jednak, ja nie wiem jak wsadzić obrazek do tablicy. Wszelka odpowiedz jest mile widziana. Pozdrawiam, dexter_m. Ten post edytował dexter_m 20.07.2005, 10:02:54 -------------------- Warsztat: Windows XP | Apache2 | php 50.X | MySQL 4.1
Projekt: Deutsch Translator 2006 - 40% |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Do talicy wkładasz nazwy obrazków:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Słyszałem ccoś aby obrazy zamieścić w tablicy i użyć funkcji array_rand(); No właśnie, tak też myślałem aby wsadzić obraz do tablicy ale nie wiedziałem jak. Niestety, nie działa mi kod choć wszystkie zdjęcia są w tym samym katalogu co skrypt i wszystkie są jpg.
ej, a może to o to chodzi że funkcja array_rand(); losuje klucze tablicy a nie wartości. Sam nie wiem ![]() Jak powinnien wyglądać prawidłowy kod, gdzie błąd? Ten post edytował dexter_m 20.07.2005, 10:34:37 -------------------- Warsztat: Windows XP | Apache2 | php 50.X | MySQL 4.1
Projekt: Deutsch Translator 2006 - 40% |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:07 |