![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki o to kod:
I mimo że wpisuje poprawny login i passwors wywala mi warunek że błędne logowanie i chasło mimo że powinien pokazać mi tabelę administracyjną -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po pierwsze: zmien if($OK="Loguj") na if($OK=="Loguj"). Twój warunke zawsze jest prawdziwy
po drugie: w bazie masz hasła zakodowane czy jawne po trzecie: rób selecta od razu z warunkeim na login i hasło -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W baze pole pass mam z funkcją password czyli zakodowane,
zrobiłem tak jak powiedziałeś i wyskakuje mi jakiś błąd MySQL Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\str1\admin1.php on line 8 I ak szczerze mówiąc to nie wiem czemu :/ -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ja też nie wiem czemu bo nie wiem co wstawiles nowego.
zastanow sie: w bazie masz zakodowane a porównujesz nie zakodowane z forumalrza. Twój select powinien wyglądać tak:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No trochę pomogło tylko że z warunku musiałem usunąc $login==$wiersz['pass'] bo wtedy jakoś tak dziwnie nic nie pokazywał :/
Teraz jak mnie kolgue wyatrczy że dam session_start(); a później w plikach które będę includować na początku dać warunek czy isnieje id sesji? czyli if(session_id()) ? Ten post edytował kanji 19.07.2005, 10:44:25 -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
wystarczy warunek:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Aha jeszcze tyklo proszę o odpowiedź na pytanie pościk wyżej
![]() ![]() ![]() -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
jak się zalogujesz do zapisuj do sesji np. login. ($_SESSION['login']) Na początku każdej strony dawaj session_start i sprawdzaj czy w sesji jest to pole login (if (isset($_SESSION['login']))). O sesjach było dużo na forum, poszukaj i poczytaj
ps: czekam na tego litra ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No to piwko co Ci obicałem właśnie zamieniło się w 0,5 no ja tutaj jeszcze będę długo gościł bo trzeba zająć się jakąś specjalizacją
![]() ![]() ![]() -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 18:04 |